Vlieg naar Tenerife

Heeft u plannen om naar Tenerife af te reizen? Dan gaat u een weergaloze vakantie tegemoet! Het Canarische Eiland heeft indrukwekkende vulkanen, natuurreservaten en bossen die elke wandelaar zullen verrassen. Niet alleen is een reis naar dit exotische oord een goede keuze voor de sportievelingen, Tenerife is ook een ideale bestemming voor een relaxvakantie aan het strand. Met behulp van Chaser.nl vindt u snel uw beste vliegticket.
Algemene informatie
Met een oppervlakte van 2.057 km² is Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden horen bij Spanje, maar liggen op nog geen 200 km afstand van de Marokkaanse kust. Het eiland dat 908.000 bewoners telt, heeft een vulkanische oorsprong en dit zorgt voor veel vruchtbare grond. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz.
Bezienswaardigheden
Als u dacht dat u piramides alleen in Egypte kunt bewonderen, dan heeft u het mis. Op Tenerife treft u ze ook: de piramides van Güímar zijn van een ander kaliber - ze zijn namelijk gebouwd door 19e-eeuwse boeren - maar niet minder de moeite waard. Een bezienswaardigheid met een moderner karakter is het Auditorio de Tenerife. Dit architectonische hoogstandje ligt in Santa Cruz. Verder is de basiliek van Candelaria een culturele bezienswaardigheid. Maar misschien nog wel het spectaculairst zijn de bezienswaardigheden in het water: met een boottocht vanuit een van de havens spot u gegarandeerd dolfijnen en walvissen van dichtbij.
Te doen
Degenen die tijdens hun vakantie graag de natuur ontdekken zullen geen genoeg krijgen van Tenerife. Het eiland bestaat uit hoge bergen met hellingen die aflopen in zee, vruchtbare valleien, bossen en vulkanen. Overal lopen wandelpaden, zodat de natuur goed begaanbaar is. De bekendste vulkaan is Pico del Teide, waaraan het ruige natuurgebied Las Cañadas ligt. Beklimt u deze vulkaan, dan heeft u zicht over het eiland vanaf het hoogste punt. Tenerife staat misschien nog wel het meest bekend om de badplaatsen met de stranden waar het heerlijk toeven is. De drukste badplaats is Puerto de la Cruz. Ga ook een dagje naar Playa de Troya, een prachtig lavazandstrand. Met de kids vermaakt u zich in Loro Parque waar allerlei dierenvoorstellingen worden gehouden en attracties uw stalen zenuwen testen. Siam Park is een waterpark dat een aangename verkoeling bezorgt in de warmte.
Klimaat
Het klimaat van Tenerife is behoorlijk constant, dankzij de zuidelijke ligging van het eiland en de passaatwind. In de winter ligt de temperatuur rond de 19 graden en in de zomer rond de 25. Dankzij de wolken die tegengehouden worden door het gebergte, heeft het eiland geen droog landschap, maar een rijke begroeiing. Er valt weinig neerslag en het zuiden van het eiland is het droogst. In de zomer lopen temperaturen gemakkelijk op tot 35 graden. De beste jaargetijden om naar Tenerife te vliegen zijn in het voor- en najaar.
Over de luchthaven
De zuidelijke luchthaven, Sur Reina Sofia (airportcode TFS), wordt gebruikt voor buitenlandse vluchten. Onder meer Ryanair biedt vluchten aan naar deze airport. Vanaf de luchthaven rijden bussen naar verschillende plaatsen op het eiland, hoewel een huurauto een betere optie is om alle hoeken van het eiland te ontdekken.
Vliegtickets naar Tenerife
Vanaf Brussel
€ 54
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 74
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 78
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 78
Vanaf Eindhoven
€ 81
Vanaf Keulen
€ 83
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 87
Vanaf Brussel
€ 98
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Canarische Eilanden
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL