Vlieg naar Duitsland

Duitsland is een groot en divers land en heeft daardoor voor elke vakantieganger wat wils: of het nu grote natuurgebieden zijn met wouden, meren en bergen, steden vol culturele bezienswaardigheden, kastelen, wijnstreken of strand; Duitsland heeft werkelijk alles! Tussen Nederland en Duitsland zijn dagelijks veel vliegverbindingen, daardoor bent u snel op uw plaats van bestemming. Chaser.nl helpt u graag bij het vinden van het vliegticket dat het beste op uw wensen aansluit.
Algemene informatie
De Bondsrepubliek Duitsland, kortweg Duitsland, is ons rechter buurland en heeft een oppervlakte van 357.022 km². Er wonen maar liefst 82,4 miljoen mensen. In het noorden grenst Duitsland aan de Oostzee en de Noordzee. Het land is een van de meest invloedrijke landen in Europa en een van de grootste economische wereldmachten. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Een groot deel van de vliegtickets naar Duitsland worden naar deze stad geboekt.
Hoogtepunten
Een cultureel hoogtepunt van Duitsland is de hoofdstad Berlijn met tal van bezienswaardigheden: restanten van de Berlijnse Muur, de Rijksdag en Checkpoint Charlie. De populairste bezienswaardigheid van Duitsland is, niet onterecht, de Dom van Keulen. Ook het sprookjesachtige slot Neuschwanstein in Beieren en de Frauenkirche in Dresden zijn razend populair onder toeristen. Verder heeft de Duitse natuur van alles te bieden. Het Zwarte Woud is geliefd wandelgebied, het Beierse Woud leent zich in de winter uitstekend om te skiën of snowboarden, en het Moezelgebied en het Rijndal zijn de plekken bij uitstek voor romantici die van een goed glas wijn houden. Of ontdek het rivierenlandschap van de Elbe of een van de tientallen nationale parken vol bossen, meren en schitterende vergezichten.
Klimaat
Duitsland is een enorm land en dat houdt in dat het ook veel subklimaten kent. Over het algemeen zijn de zomers zacht en de winters fris met veel neerslag. In het Duitse berglandschap zijn de zomers warmer en de winters kouder, zoals in het Harzgebergte, het Zwarte Woud en Beieren. Er valt daar veel sneeuw, waarvoor liefhebbers van wintersport graag een vakantie naar Duitsland boeken. Aan de Duitse kust heerst een zeeklimaat dat vergelijkbaar is met dat van Nederland.
Vliegen naar Duitsland
Duitsland heeft een zeer goed vervoersnetwerk en heeft een groot aantal luchthavens. De belangrijkste luchthavens zijn die van Frankfurt (FRA), Berlijn-Tegel (TXL), München (MUC) en Düsseldorf (DUS). De meeste vluchten worden geboekt naar de airport van Frankfurt. Afhankelijk van uw bestemming zijn er tientallen airlines die u graag op uw bestemming brengen. Prijsvechters als Easyjet, Germanwings, Airberlin en reguliere airlines zoals KLM en Lufthansa hebben een gevarieerd vliegticketaanbod.
Populaire bestemmingen
De Duitse hoofdstad is een van de meest veelzijdige steden in Europa. Belangrijke historische bouwwerken zoals de Berlijnse Muur, de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie, maar ook ultramoderne architectuur aan Potsdamer Platz geven de stad kleur. Laat de wereldgeschiedenis op u inwerken in een van de tientallen musea en monumenten. Berlijn is een bestemming voor meerdere dagen!
De Frauenkirche met haar uitstekende torens heten u welkom in München. Uitgebreid shoppen aan het historische Marienplatz, luisteren naar het beroemde klokkenspel van het Neue Rathaus en ontspannen in de Englischer Garten. Waar u ook bent, de rijke biercultuur van München proeft u overal. De stad verdient een bezoek, helemaal tijdens het wereldberoemde Oktoberfest!
Goedkoopste vliegtickets Duitsland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL