Vlieg naar Berlijn

Binnen anderhalf uur vliegen vanaf Schiphol komt u terecht in een metropool die ontzettend veel in petto heeft voor een fantastische stedentrip. Berlijn bezit honderden historische gebouwen en monumenten, musea en parken. Checkpoint Charlie, de Rijksdag, de Berlijnse Muur, de Brandenburger Tor en uiteraard de Potsdamer Platz. Maar vergeet ook niet de indrukwekkende moderne gebouwen te aanschouwen. Bovendien is Berlijn dé uitgaansstad van Europa. Bent u enthousiast geworden om een stedentrip naar Berlijn te boeken? Kijk dan snel verder op Chaser.nl voor de goedkoopste tickets!
Algemene informatie
Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en met 3,8 miljoen inwoners de op een na grootste stad van de Europese Unie. De oppervlakte van deze Duitse metropool beslaat 891,85 km². Berlijn is een van de grootste culturele, wetenschappelijke en politieke Europese centra en trekt veel jonge ondernemers en kunstenaars aan. Berlijn is dus een echte wereldstad met ontzettend veel musea, winkelcentra, historische en culturele plekken, nachtclubs en restaurants. Een vliegreis naar deze stad is daarom een zeer goede keuze voor een stedentrip van meerdere dagen.
Bezienswaardigheden
Berlijn is een geweldige bestemming voor een korte reis. De Duitse hoofdstad bezit veel bezienswaardigheden, die stammen uit de rijke Europese geschiedenis of zijn juist ultramodern. U krijgt een heel goed beeld van de weerslag die de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog hebben gehad op de stad. Voorbeelden hiervan zijn de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie en het Holocaustmonument. Tot de futuristische architectuur behoren juist de gebouwen aan Potsdamer Platz en de Fernsehturm. Ook is Berlijn een van de groenste steden in Europa. Bossen, natuurgebieden en meren zijn er genoeg te vinden. Dus ook voor ontspanning tijdens uw stedentrip is er in Berlijn genoeg gelegenheid.
Te doen
Als u van plan bent om een stedentrip naar Berlijn te boeken, verzeker u uzelf er dan van dat u voldoende dagen neemt om de stad te kunnen ontdekken. Er is namelijk zoveel moois te zien en te doen! Er zijn grote dierentuinen met zeldzame dieren, parken waar u kunt relaxen en zwemmen in aangrenzende meren. Ook is Berlijn de trotse bezitter van meer dan 170 musea. Sla vijf vliegen in een klap en bezoek het Museuminsel, waar zich een vijftal musea bevindt, waaronder de Alte Nationalgalerie. Er zijn ook musea gewijd aan de Tweede Wereldoorlog, kunst, techniek, film, muziek en handwerk. Het Joods Museum is erg indrukwekkend en zet u ongetwijfeld aan het denken over antisemitisme. Ook shopliefhebbers zullen Berlijn een geweldige bestemming vinden. In Kurfürstendamm vindt u mode van internationale ontwerpers, designkleding en prachtig handwerk. En wist u dat Berlijn dé uitgaansstad is van Europa? De uitgaanswijken vol grote nachtclubs gaan 24 uur per dag door. Bekend zijn de Oranienburger Strasse, Kollwitzplatz en Kurfürstendamm.
Klimaat
Berlijn heeft een continentaal klimaat. De zomers zijn warm, met gemiddelde temperaturen van 24 graden, en de winters zijn koud, met gemiddelde temperaturen van 4 graden. De neerslag concentreert zich niet in een bepaalde periode, maar valt verspreid over het jaar. In principe kunt u het hele jaar door Berlijn bezoeken. In de wintertijd wordt de stad volledig omgetoverd in kerstsfeer en kunt u allerlei kerstmarkten bezoeken.
Over de luchthaven
De Duitse hoofdstad heeft twee grote luchthavens: Tegel en Schönefeld. Tegel (airportcode TXL) is 8 km van het centrum verwijderd. Schönefeld (SXF), op 18 km afstand van het centrum van Berlijn, wordt momenteel omgebouwd tot het nieuwe vliegveld Berlin Brandenburg. Een vliegticket naar Berlijn boekt u naar Tegel met Transavia of KLM. Naar Schönefeld vliegt u met maatschappijen zoals Easyjet en Germanwings. Het vervoer tussen beide luchthavens en de stad is zeer goed geregeld per bus, metro en trein.
Vliegtickets naar Berlijn
Vanaf Brussel
€ 26
Vanaf Brussel
€ 59
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 67
Vanaf Brussel
€ 70
Vanaf Eindhoven
€ 73
Vanaf Dusseldorf
€ 73
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 73
Vanaf Keulen
€ 75
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Duitsland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL