Vlieg naar München

München is een van de mooiste steden van Duitsland. De stad heeft van alles te bieden: van oude kathedralen en historische pleinen tot aan het BMW-museum en het Oktoberfest waar de biercultuur van München een hoogtepunt bereikt. Staat een citytrip München op uw planning? Kijk dan op Chaser.nl en boek snel uw vlucht!
Algemene informatie
München is een stad in het zuiden van Duitsland en heeft een inwoneraantal van 1,4 miljoen. De stad ligt aan de rivier de Isar, ten noorden van de Noordelijke Kalkalpen. München staat bekend om haar mooie architectuur en het Oktoberfest: een jaarlijks bierevenement waar ruim 6 miljoen bierliefhebbers op afkomen. Wat de kwaliteit van musea betreft, evenaart München de hoofdstad Berlijn.
Bezienswaardigheden
Het historische centrum van München staat bomvol prachtige bezienswaardigheden. Er zijn restanten van de oude stadsmuur te zien, evenals de stadspoorten Stachnus, Isartor en Sendlingertor. Centraal staat het Marienplatz. Hieraan bevindt zich het Neue Rathaus waar drie keer per dag de poppen van het uurwerk in beweging komen onder begeleiding van het klokkenspel. In december is er op het Marienplatz een fantastische kerstmarkt. De voormalige zomerresidentie van de Beierse koningen en natuurlijk de wereldberoemde bierhal, de Hofbräuhaus, zijn ook zeer de moeite waard om te bezoeken. En een bezoek aan de schitterende Frauenkirche mag u natuurlijk niet overslaan; de torens van deze kerk zijn hét gezicht van München.
Te doen
Als je ergens goed kunt shoppen, dan is het wel in München. Luxe winkelcentra rond de Maximilianstrasse en de winkels rondom Marienplatz en Karlsplatz hebben voor elke winkelliefhebber genoeg te bieden. Na het afstruinen van de winkels strijkt u neer in een van de biertuinen of de Englischer Garten, een groot park waar inwoners en toeristen graag relaxen. De meeste musea treft u in de wijk Schwabing. De drie belangrijkste zijn de Pinakotheken, met omvangrijke oude en moderne kunstcollecties. Leuk voor zowel jong als oud is het Deutsches Museum, waar op een interactieve manier van alles te leren is over wetenschap en techniek. Autogekken kunnen terecht in het BMW-museum. Niet alleen oude modellen, maar ook de nieuwste autosnufjes zijn hier te bewonderen.
Klimaat
München heeft een continentaal klimaat, dat sterk beïnvloed wordt door de Noordelijke Kalkalpen. Er valt veel neerslag en dat komt door de hoge ligging van de stad en de nabijheid van de bergen. De temperaturen kunnen dan ook sterk fluctueren. De winters zijn koud met een gemiddelde temperatuur onder het vriespunt en veel sneeuwval. De zomers van München, daarentegen, zijn warm met een gemiddelde temperatuur van 24 graden. Kortom, voor zowel de winter- als zomerliefhebber heeft München genoeg te bieden!
Over de luchthaven
Vliegt u naar München, dan vliegt u naar Munich International Airport (airportcode MUC), de op een na drukste luchthaven van Duitsland. KLM, Transavia, Lufthansa en Air Berlin bieden vluchten aan naar de stad. Twee lijnen van de S-Bahn verbinden de luchthaven met de 28 km verderop liggende stad, die u in 40 minuten bereikt met het openbaar vervoer of per taxi.
Vliegtickets naar München
Vanaf Keulen
€ 64
Vanaf Dusseldorf
€ 92
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 116
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 121
Vanaf Brussel
€ 135
Vanaf Dusseldorf
€ 141
Vanaf Muenster
€ 141
Vanaf Keulen
€ 142
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Duitsland
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL