Vlieg naar de Nederlandse Antillen

U landt aan de andere kant van de wereld en u gaat ongetwijfeld een vakantie tegemoet waarvan zon, zee en strand de hoofdingrediënten zijn. Voor welk eiland u ook kiest, u zult zich verbazen over de witte stranden, de schitterende koralen en vissen, de gezellige sfeer in de steden en de aardige bevolking. Wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn met uw vliegticket? Kijk dan op Chaser.nl.
Algemene informatie
De Nederlandse Antillen worden gebruikt als verzamelnaam voor de eilanden in de Caraïben die horen bij het Koninkrijk der Nederlanden. Het gaat om de Benedenwindse eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire en de Bovenwindse eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. De Antillen waren tot 2010 een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, maar daarna zijn de eilanden als speciale gemeenten opgenomen. De totale landoppervlakte is 800 km² en de eilandengroep telt 283.900 inwoners. De hoofdstad is Willemstad.
Hoogtepunten
Het grootste eiland is Curaçao. Met meer dan 40 stranden en baaien is een strandvakantie hier verrukkelijk. De hoofdstad van het eiland is Willemstad, dat bekend staat om de gekleurde gevels van de herenhuizen aan de Sint Annabaai. Ook in de natuur valt van alles te beleven: van het spotten van zeeschildpadden en flamingo's tot aan het bezoeken van de imposante grotten van Hato. Bonaire staat met name bekend om de uitstekende gelegenheden om te duiken en snorkelen. Er ligt ook een groot natuurpark waar u de flora en fauna van Bonaire ontdekt. Aruba is een eiland dat net zo groot is als Texel. Hier kunt u in alle rust genieten van de witte stranden en de blauwe zee. Naar welk eiland u ook gaat, u zult een tropische vakantie tegemoet gaan.
Klimaat
Het klimaat is tropisch en droog. Het hele jaar door liggen de temperaturen tussen de 25 en de 35 graden. Dit geldt niet alleen voor overdag, maar ook voor de nacht. De passaatwinden zorgen voor veel verkoeling. Het regenseizoen loopt van oktober tot januari.
Vliegen naar de Nederlandse Antillen
U kunt uw vliegtickets naar verschillende airports boeken, afhankelijk van welk eiland u wilt bezoeken. Als u voor Curaçao kiest, landt u op Hato Airport bij Willemstad. Met vliegtickets naar Bonaire arriveert u op Bonaire International Airport, gelegen bij Kralendijk. Wilt u naar Aruba, dan komt u aan op Reina Beatrix International Airport. De vluchten naar de Nederlandse Antillen duren ongeveer 10 uur.
Populaire bestemmingen
Curaçao, het eiland met elke dag strandweer! In Willemstad verwelkomen de kleurrijke herenhuizen u en met uw snorkel of duikuitrusting ontdekt u de kleurrijkste vissen en koralen. Zoek de kleine baaitjes op en geniet in alle rust van vakantie in de Caraïben.
Aruba, het duikersparadijs van de Caraïben! Het water rondom dit zonnige eiland ligt vol schatten, zoals kleurrijke koraalriffen, vissen en gezonken scheepswrakken. Verwissel uw snorkel voor een zonnebril en geniet van de zon aan de witte stranden of in de natuurparken.
Goedkoopste vliegtickets Nederlandse Antillen
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL