Vlieg naar Aruba

Fervente duikers en snorkelaars belanden op Aruba in een paradijs! De prachtige koraalriffen en scheepswrakken in de wateren rondom het eiland zijn adembenemend. Maar ook als u toe bent aan een strandvakantie met zongarantie, is Aruba de vakantie bij uitstek. Kijk op Chaser.nl voor de goedkoopste vliegtickets om zo uw vakantie vol zon, zee en strand nog leuker te maken.
Algemene informatie
Aruba is een eiland dat behoort tot de ABC-eilanden of Benedenwindse Eilanden. Het eiland ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, op 23 km afstand van Venezuela, en behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Er wordt zowel Nederlands als Papiaments gesproken. Aruba heeft 108.000 inwoners en een oppervlakte zo groot als het waddeneiland Texel: 180 km². De hoofdstad van Aruba is Oranjestad.
Bezienswaardigheden
Aruba is een klein eiland dat vooral geliefd is onder duikers. De onderwaterwereld met de verschillende koraalriffen van Aruba is schitterend. De gezonken wrakken van de schepen Boca Catalina en de Antilla zijn met speciale snorkelroutes te bewonderen. Maar ook op het droge is genoeg te bewonderen. Een natuurlijk hoogtepunt is de Natural Pool op Aruba, een gedeelte van de oceaan dat wordt afgeschermd door rotsen en een prachtige flora en fauna. U kunt hier alleen komen met een terreinwagen. Dit geldt ook voor het Nationaal Park Arikok waar bijzondere cactussen groeien. Maak ook de klim over de rotsen naar de Altovistakapel. Vanaf dit kleine kerkje heeft u prachtig uitzicht over de woeste zee.
Te doen
Hoofdzaak op het eiland is genieten van zon, zee en strand. De bekendste stranden zijn Eagle Beach en het luxe Palm Beach. Andere populaire witte zandstranden om te zonnen zijn Rodgers Beach en Baby Beach. Baby Beach dankt zijn naam aan de heldere, ondiepe baai waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Verder heeft Aruba tal van minder bekende zandstrandjes met meer privacy. Natuurlijk is een dagje Oranjestad een leuke afwisseling met het zonnebaden op het zand. In dit pittoreske stadje meren enorme cruiseschepen aan en in de winkelstraten zult u ongetwijfeld slagen voor leuke souvenirs. Tijdens een bezoek aan Aruba Aloe Factory ziet u hoe aloë wordt verbouwd en verwerkt en in het Bubali Vogelreservaat spot u de bijzonderste vogelsoorten.
Klimaat
Met een reis naar Aruba belandt u in de tropen! De gemiddelde temperatuur ligt altijd rond de dertig graden en het is nagenoeg altijd zonnig. Dankzij de verkoelende zeewind ligt de gevoelstemperatuur lager dan deze werkelijk is. Het regenseizoen valt in de maanden oktober, november en december. De beste periode voor een reis naar Aruba is vlak na het regenseizoen, als de natuur op z'n mooist is.
Over de luchthaven
Als u naar Aruba vliegt, dan landt u op het Koningin Beatrix International Airport (airportcode AUA). Vanaf het vliegveld kunt u met de autobussen van Arubus of een van de particuliere minibussen naar Oranjestad of uw hotel worden gereden. Vanuit Nederland boekt u vliegtickets naar Aruba bij KLM of ArkeFly.
Vliegtickets naar Aruba
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 536
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 540
Vanaf Eindhoven
€ 568
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 579
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 585
Vanaf Brussel
€ 610
Vanaf Brussel
€ 629
Vanaf Brussel
€ 635
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Nederlandse Antillen
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL