Vlieg naar Curaçao

Wat is uw reden om Curaçao te bezoeken? De schitterende onderwaterwereld, de witte zandstranden of het pittoreske Willemstad met de gekleurde huizen aan het water? De lange vliegreis is het eiland zeker waard, want de warmte van de zon verwelkomt u direct zodra u uit het vliegtuig stapt! Kijk voor een betrouwbaar en compleet overzicht van de voordeligste vliegtickets op Chaser.nl.
Algemene informatie
Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee dat behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao is samen met het onbewoonde eiland Klein Curaçao het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden. De hoofdstad is Willemstad. Het eiland telt 149.700 inwoners en heeft een oppervlakte van 444 km². De hoofdreden voor de meeste toeristen om een bezoek aan het eiland te brengen zijn de stranden, de zon en het zeewater vol kleurrijke vissen en koralen.
Bezienswaardigheden
Als u aan Curaçao denkt, ziet u de gekleurde gevels van de herenhuizen van Willemstad voor u. Willemstad is dan ook een ware trekpleister voor degenen die een reis naar Curaçao boeken. Een echte blikvanger is de Koningin Julianabrug, die het historische stadscentrum Punda en het gedeelte Otrabanda met elkaar verbindt over de Sint Annabaai. Dit is een van de hoogste bruggen ter wereld. Als u hier overheen rijdt, heeft u prachtig zicht over Willemstad. Nog wel beroemder is de pontjesbrug, officieel de Koningin Emmabrug, die opendraait om grote marineschepen binnen te laten. Fort Amsterdam en Fort Nassau geven u een beeld van de Hollandse glorie uit de 17e eeuw. Dit geldt ook voor de vele plantagehuizen die verspreid over het landschap staan. Nu worden deze landhuizen gebruikt als likeurbrouwerij, hotel of woning.
Musea
Er zijn een aantal musea in Willemstad die u meer vertellen over de rijke geschiedenis van het eiland, waaronder de Nederlandse overheersing. Over de Afrikaanse slavenhandel en de culturen op het eiland komt u meer te weten in het Museum Kura Hulanda. In de hoofdstad zijn ook het maritiem en het postmuseum te bezoeken.
Zon, zee en strand
De stranden zijn een enorme toeristentrekker. Logisch, want het fijne zand en de hoge temperaturen vormen de perfecte eenheid voor een strandvakantie. Er zijn stranden met restaurants, bars en strandstoelen, maar ook rustige baaitjes waar u met geluk een privéstrandje vindt. Bij Playa Kalki kunt u geweldig duiken, bij Playa Lagun uitstekend snorkelen. Het water in deze baai wordt omgrensd door kliffen met bomen. Andere favoriete stranden zijn de Grote en de Kleine Knip, Blauwbaai en Baya Beach. Door een reis naar Curaçao krijgt u de kans om de kleurrijkste onderwaterwereld te ontdekken. De hele zuidwestelijke kust van het eiland bestaat uit koraalrif waar u de prachtigste vissen ziet als u snorkelt of duikt.
Te doen
Behalve fantastische stranden kent Curaçao nationale parken waar de flora en fauna van het eiland floreren. In het Nationale Christoffelpark ligt Boca Grandi, grotten die beschilderd zijn door de Arawakindianen. Nationaal park Shete Boka huisvest de zeven boca's, rotsinhammen waar de zee op kapot slaat, een prachtig gezicht. Het hele gebied is een broedplaats van zeeschildpadden. Net zo imposant zijn de grotten van Hato. Deze kalksteengrotten zijn onder zee ontstaan en huisvesten stalactieten en stalagmieten, watervallen en poelen. Schrik niet van de vleermuizen die hier wonen! Met een huurauto kunt u deze hoogtepunten op uw gemak bekijken. Een van de populairste attracties op het eiland is het zwemmen met dolfijnen. Dit kan in de Dolfin Academy. De interactie met de dolfijnen is een onvergetelijke ervaring.
Eten en drinken
De lokale keuken is een mix van Europese, West-Indische en Oost-Aziatische smaken. Het Nederlandse tintje vindt u terug in het gebruik van kaas, brood en vis. Ook wordt er veel saté gegeten. Lokaal eten kunt u in diverse restaurants, zoals Hotel Avila Beach, Bouwland, Landhuis Mei Mei en Sarafundi. Een aanrader is Sea Side Terrace, naast Breeze Hotel. Hier eet u verrukkelijke visschotels in de open lucht op het strand.
Shoppen en uitgaan
Shoppen kan het beste op de markten in Willemstad. Naast groente en fruit worden er ook allerlei souvenirs verkocht. De drijvende markt is een bezoek waard. De lading verse vis, groente en fruit ligt op boten aan de oevers en wordt tegen aantrekkelijke prijzen verkocht. In de winkelstraat van Willemstad kunt u ook kleding en juwelen kopen tegen lage prijzen. Elke avond is er van alles te beleven in een van de nachtclubs die drukbezocht worden door toeristen. Veel bars en cafés zijn aan het strand gevestigd en hebben prachtig uitzicht op de zonsondergang. Go wild op Baya Beach of ontmoet anderen op Mambo Beach, waar heerlijke cocktails worden geschonken.
Klimaat
Het klimaat op Curaçao geeft u misschien een extra duwtje in de rug om een reisje te boeken naar het eiland. Het is er namelijk het hele jaar door heerlijk weer met een constante temperatuur rond de 31 graden. De passaatwind brengt aangename verkoeling waardoor de gevoelstemperatuur lager ligt en het prima uit te houden is op het strand of in de stad. De 'koudste' maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Het regenseizoen valt tussen oktober en januari. Daarna is de natuur van Curaçao op z'n mooist.
Over de luchthaven
Als u naar Curaçao vliegt, dan landt u op Hato International Airport (CUR), gelegen in Plaza Margareth Abraham. Dit ligt in het noorden van het eiland, op 12 km afstand van Willemstad. Vanaf daar rijden taxibusjes u naar uw hotel of appartement.
Vliegtickets naar Curaçao
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 455
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 539
Vanaf Eindhoven
€ 559
Vanaf Brussel
€ 559
Vanaf Dusseldorf
€ 571
Vanaf Brussel
€ 572
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 582
Vanaf Brussel
€ 589
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Nederlandse Antillen
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL