Vlieg naar Turkije

Turkije behoort tot de top 3 van populairste bestemmingen onder Nederlanders. Het land leent zich uitstekend voor een heerlijke strandvakantie, bijvoorbeeld in het mediterrane Antalya. Ook onder liefhebbers van stedentrips is Turkije een geliefde bestemming. Istanbul is talloze bezienswaardigheden rijk bijvoorbeeld. Kijk snel op Chaser.nl voor een overzicht van de beste vliegtickets naar dit zonnige land.
Algemene informatie
Turkije ligt zowel in het Aziatische als in het Europese continent, waarvan de stad Istanbul op de grens ligt en verspreid is over de twee werelddelen. Turkije heeft een oppervlakte van 783.562 km² en er wonen 79,7 miljoen mensen. De hoofdstad is Ankara. Het land wordt begrensd door de Zwarte Zee en de Middellandse Zee, die met elkaar verbonden zijn door de rivier de Bosporus.
Klimaat
Turkije ligt niet alleen op een kruispunt van culturen, ook komen er in het land verschillende klimaten bij elkaar. Het oosten van Turkije heeft een landklimaat met extreme temperaturen, terwijl de kustgebieden neigen naar een mediterraan klimaat met mildere temperaturen. Het zuidoostelijke gebied van Turkije heeft daarentegen weer een heel droog klimaat. Hoe dan ook zijn de temperaturen en het hoge aantal dagen zonneschijn in Turkije erg geschikt voor een vakantie in het voorjaar tot en met het najaar.
Eten en drinken
Probeer een van de honderden variaties met lamskebab, dit is zeker een aanrader als u een bezoek brengt aan Turkije! In Turkse maaltijden worden verder veel kruiden, noten en groenten gebruikt, dus ook voor vegetariërs is er veel keuze. De Turkse yoghurt is een veelgebruikt ingrediënt in tzatziki, vegetarische gerechten en fruitsappen, die een welkome verfrissing zijn tijdens een stedentrip of warme stranddag. Turken drinken de hele dag door zwarte thee. Vaak is dit een sociale aangelegenheid: onder het genot van de warme drank wordt er bijgepraat met familie en vrienden. Natuurlijk mag u de baklava niet aan u voorbij laten gaan. Deze lekkernij van honing en filodeeg doet menig toerist watertanden. Dit geldt ook voor Turks fruit, door de Turken 'lokum' genoemd, dat vaak als dessert wordt genuttigd.
Vliegen naar Turkije
Omdat Turkije zo'n populaire bestemming is onder toeristen, is het aantal maatschappijen dat op het land vliegt erg groot. Er zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die hoofdzakelijk vluchten aanbieden naar zonbestemmingen aan de Turkse kust, zoals Corendon, SunExpress en Pegasus. Jetairfly, Transavia en KLM vliegen juist weer vaker op steden, zoals Istanbul. In het hoogseizoen lopen de prijzen al gauw op. Vandaar dat u het beste in het najaar kunt boeken.
Populaire bestemmingen
Bezoek Istanbul en u ontdekt de schoonheid van de Blauwe moskee en de Aya Sophia, de imposante kastelen en forten. Loop over de stadsmuren of geniet van de boottocht op de Bosporus. In Istanbul is zoveel moois te ontdekken, dat u bij thuiskomst gelijk weer terug wilt!
Waar kan de zon u nu meer verwennen dan aan het strand? Zoek de Turkse Rivièra op en geniet van de ontspannen sfeer aan de Middellandse Zee. Duik Antalya in, dwaal door de historische steegjes en 's avonds ontmoet u anderen in een van de bruisende nachtclubs.
De Turkse hoofdstad zal u niet teleurstellen! Uitgebreid shoppen bij bekende merken, heerlijk relaxen in een van de stadsparken, of gaat u voor de sightseeing? Dan spreken de vele overblijfselen van de Romeinse tijd u zeker aan. In Ankara raken modern en historisch elkaar, ervaar het zelf!
Ontspanning aan de mooie stranden en genieten van de Turkse zon doet u in Izmir! Deze stad heeft een rijk verleden en dat ziet u in allerlei bouwwerken terug. Maak een uitstapje naar Efeze voor nog meer historische bezienswaardigheden. En 's avonds is de boulevard van Izmir the place to be.
Goedkoopste vliegtickets Turkije
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL