Vlieg naar Izmir

Liefhebbers van Turkije maken een geweldige keuze met een vakantie naar de stad Izmir. Het warme klimaat, de stranden aan de Egeïsche Zee en de vele archeologische hoogtepunten in de omgeving zijn dé ingrediënten voor een afwisselende vakantie. En uw vakantie wordt nog mooier als u met voordelige tickets vliegt. De website Chaser.nl helpt u hierbij graag.
Algemene informatie
Izmir is met 2,48 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Turkije. Tot 1922 droeg de stad de Griekse naam Smyrna. Er zijn nog steeds overblijfselen in Izmir te zien die te danken zijn aan de invloed van de Griekse beschaving. Izmir ligt aan de Golf van Izmir in de Egeïsche Zee. De stad heeft een belangrijke haven en het aartsbisdom van Smyrna zetelt in de stad.
Bezienswaardigheden
De hoogtepunten van Izmir bestaan uit de klokkentoren van Konak en bijbehorende moskee, verschillende musea en de oude agora (markt), waar ook oude resten van de Griekse stad Smyrna te vinden zijn. Veel bezienswaardigheden zijn helaas tenietgedaan tijdens een grote brand in 1920. Het kasteel Kadifekale is gelukkig bespaard gebleven en de ruïnes zijn alleen al om het uitzicht een bezoek waard. Maak een boottocht over zee met een van de ferry's en u heeft mooi zicht op de stad. Verder zijn er speciale wandelroutes waardoor u geen hoogtepunt van de stad hoeft over te slaan.
Te doen
Niet ver van het centrum van Izmir ligt een aantal stranden waar het goed toeven is. Kies bijvoorbeeld voor de stranden van Foça met haar pittoreske haven of de mooie stranden van Dikili, dat ook een mooi, historisch centrum bezit. In Izmir zelf is de Kodonboulevard 's avonds de perfecte plek om onder de palmbomen van de zwoele zomeravonden en het uitzicht op zee te genieten. Voor souvenirs bent u in de Kemeraltibazar aan het juiste adres. Ook een uitstapje naar Sardis is de overweging waard. Hier vindt u ruïnes van winkels, tempels en een synagoge.
Klimaat
Izmir wordt gekenmerkt door droge, zonnige zomers waarin de temperaturen snel oplopen tot ver in de dertig graden. Ondanks de milde wind vanaf zee is het weer dan niet aangenaam om van de stad en het strand te genieten. Vermijd daarom de heetste maanden juli en augustus. De minste neerslag valt in het voorjaar (mei en juni). Dit is de beste periode om naar Izmir af te reizen; de temperaturen liggen dan rond de 23 graden.
Over de luchthaven
De luchthaven van Izmir is Adnan Menderes Airport (airportcode ADB), gelegen op 16 km afstand van het centrum. U bereikt het hart van de stad met een van de shuttlebussen die afgestemd zijn op de inkomende vluchten. Ook rijden er reguliere bussen die goedkoper zijn dan de shuttlebussen. Daarnaast rijdt er een trein tussen de luchthaven en het centrum van Izmir. Vanaf Schiphol vliegen onder andere Turkse maatschappijen zoals Sun Express en Pegasus Airlines naar Izmir, maar ook bij Transavia, Corendon, Condor en ArkeFly kunt u voordelige tickets vinden naar de stad.
Vliegtickets naar Izmir
Vanaf Dusseldorf
€ 116
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 130
Vanaf Brussel
€ 148
Vanaf Dusseldorf
€ 151
Vanaf Dusseldorf
€ 151
Vanaf Brussel
€ 151
Vanaf Keulen
€ 167
Vanaf Dusseldorf
€ 167
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Turkije
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL