Vlieg naar Ankara

In Ankara krijgt u een veelzijdig beeld van Turkije: u ziet er moderne architectuur, maar ook overblijfselen uit de Romeinse tijd die een goed beeld geven van het leven toen. Kijk voor een overzicht van de voordeligste vluchten naar Ankara op Chaser.nl.
Algemene informatie
Ankara is de hoofdstad van Turkije, die vroeger Ancyra werd genoemd. Op een oppervlakte van 2.516 km² wonen er 3,5 miljoen inwoners. Ankara ligt in het westelijke binnenland van Turkije. De sfeer van een wereldstad in combinatie met de bouwwerken uit de geschiedenis maakt de stad erg geliefd onder toeristen.
Bezienswaardigheden
Het oude stadscentrum van Ankara is klein, maar zeker een bezichtiging waard. De archeologische vondsten komen met name uit de tijd van de Romeinse overheersing, zoals de overblijfselen van de citadel, de tempel van keizer Augustus en het Romeinse theater. Daarnaast staan er enkele moskeeën uit de 12e en 13e eeuw. Maar er is ook moderne architectuur te bezichtigen, zoals de Atakuletoren met een prachtig uitzicht. U krijgt hier een goede indruk van het hedendaagse Turkije.
Te doen
In Ankara is het Archeologisch Museum vol schatten vanaf de Steentijd een bezoek waard. U kunt ook een dagje plannen naar Anitkabir, waar het mausoleum van Atatürk op een heuvel ligt gevestigd. Er is ook een museum gevestigd dat gewijd is aan het leven van deze Turkse president. Ankara staat bovendien bekend om haar grote aantal parken. Hiervan is de bekendste het Gençlik Parki, met een zwembad, openluchttheater en allerlei spannende attracties. Ontspannen kan eveneens in de Botanische Tuin of het Kugulu Park.
Eten en drinken
Er zijn talloze restaurants waar u kunt genieten van de Turkse snack kebap, geliefd onder veel Nederlanders. In de warmte van de stad is het belangrijk om voldoende te drinken. Een drankje nuttigt u in een van de leuke tentjes als Papsi op de Tunalistraat, of Kitir en Random in dezelfde straat.
Shoppen en uitgaan
Degenen die graag op zoek gaan naar leuke koopjes, moeten zeker een bezoek brengen aan Çikrikçilar Yokusu, de winkelstraat die van alles aanbiedt: van handwerk tot aan lederen producten. Moderne winkels zijn er eveneens in Ankara te vinden, met name in Kizilay. Westerse merken als Zara, Mango en Media Markt zult u niet kunnen missen. Een hoofdstad als Ankara bruist niet alleen overdag, maar ook 's nachts. In de wijk Konutkent staan allerlei bars, cafés en nachtclubs waar u met gemak urenlang vertoeft. En kan u de waterpijp niet laten staan? Bezoek dan Narquilla. Hier rookt u onder het genot van een hapje en een drankje.
Klimaat
Omdat Ankara in het binnenland ligt, heerst er een continentaal klimaat. Dit houdt in dat de zomers heet en droog zijn, en de winters koud met veel sneeuw. De neerslag in Ankara valt het hele jaar door, al is dit in de zomer het minst. De beste tijd om naar Ankara af te reizen is dan ook in het late voorjaar of het begin van het najaar. De temperaturen in de zomermaanden lopen op tot in de veertig graden, en daarom is het beter om in die periode de stad te mijden.
Over de luchthaven
U komt aan op Esenboga International Airport (airportcode ESB). Ankara ligt op 28 km afstand van deze luchthaven. Vanaf de luchthaven rijden er speciale shuttlebussen naar het centrum (halte Ulus of Asti). Ook publieke bussen brengen u na uw vlucht op uw bestemming.
Vliegtickets naar Ankara
Vanaf Dusseldorf
€ 144
Vanaf Dusseldorf
€ 145
Vanaf Brussel
€ 164
Vanaf Dusseldorf
€ 164
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 176
Vanaf Keulen
€ 181
Vanaf Keulen
€ 185
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 189
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Turkije
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL