Vlieg naar Canada

Canada herbergt een diversiteit aan landschappen en steden waardoor u aan één vakantie nooit genoeg zult hebben! De imposante Rocky Mountains, de wereldsteden Toronto, Vancouver en Ottawa, het wereldwonder de Niagara Falls en tientallen attractieparken en musea. Een rondreis met z'n tweeën of een vakantie met het hele gezin; een bezoek aan Canada is hoe dan ook een bijzondere ervaring. Met de zoekmachine van Chaser.nl vergelijkt u alle vliegdeals naar dit prachtige land.
Algemene informatie
Canada ligt in Noord-Amerika en wordt begrensd door zowel de Atlantische, de Grote als de Arctische Oceaan. Met een oppervlakte van 9,9 miljoen km² is Canada het op een na grootste land ter wereld. De noordelijke grens van het land loopt tot ver boven de poolcirkel en de meest zuidelijke stad, Windsor, ligt op dezelfde breedtegraad als Barcelona. De grens met de Verenigde Staten is de langste landgrens ter wereld. Het landschap bestaat uit onder meer prairies, de Rocky Mountains, arctische landschappen en een groot aantal eilanden. Er wonen ruim 33,5 miljoen mensen. De hoofdstad is Ottawa.
Hoogtepunten
Het land huisvest een groot aantal natuurparken bij de Rocky Mountains die met elkaar worden verbonden door de mooiste bergweg ter wereld: de Icefields Parkway. Van het afwisselende landschap door bergen, rivieren en bossen krijgt u een uitstekende indruk als u meereist met de tweedaagse Rocky Mountaineer Railtour. En wat dacht u van de Niagara Falls? Als u Canada bezoekt, mag u deze watervallen van 1,6 km breedte natuurlijk niet overslaan. Dichterbij dan met het bootje Maid of the Mist kunt u niet bij dit wereldwonder komen. Behalve natuur heeft het land ook moderne steden te bieden met toeristische attracties en beroemde musea. In Toronto bijvoorbeeld heeft u van bijna 500 m hoogte een geweldig uitzicht over Downtown Toronto. Of kies voor de trendy stad Vancouver met een van de belangrijkste havens ter wereld. Meesterwerken van kunstenaars als Rembrandt van Rijn, Pablo Picasso en Vincent van Gogh ziet u in de National Gallery of Canada, gevestigd in de hoofdstad Ottawa.
Klimaat
Canada is zeer groot. Daarom kent het land verschillende klimaten. Het koudste deel van het land ligt in het noorden. Grenzend aan het poolgebied Alaska kent dit gebied zeer koude winters met temperaturen onder de -40 graden. De westkust van Canada is qua klimaat vergelijkbaar met dat van Scandinavië. In de zomer liggen de temperaturen tussen de 15 en 22 graden, heerlijk om allerlei activiteiten in de natuur te ondernemen. Het klimaat van het binnenland wordt beïnvloed door de Rocky Mountains waar de temperaturen beduidend lager liggen.
Vliegen naar Canada
De grootste luchthavens van oost naar west zijn die van de steden Montreal, Ottawa, Toronto, Calgary en Vancouver. Onder andere Air Canada, United Airlines, Swiss en Delta Airlines bieden vluchten aan naar deze luchthavens. De vluchten hebben bijna altijd een tussenstop. Rechtstreekse vluchten naar Canada worden door KLM aangeboden.
Populaire bestemmingen
Durft u de uitdaging aan? Beklim de CN Tower en heb een waanzinnig uitzicht over het moderne Toronto! Staat u liever met beide benen op de grond? Dan zijn Chinatown, het openluchtmuseum Black Creek Pioneer Village of de stranden aan het schitterende Ontariomeer vast iets voor u!
In Vancouver wordt u verrast door het knusse, oude stadscentrum met de historische lantaarns. Ontdek de stad op de skates, ga shoppen op Granville Island en spot walvissen als u met een boot de zee op gaat. Na afloop heeft u een heerlijke picknick verdiend in een van de 180 stadsparken.
Laat u in Calgary van uw sportieve kant zien! Of u nu gaat skiën in de uitlopers van de Rocky Mountains, kanoën, hiken of paardrijden in de nationale parken; u zult versteld staan van de ongerepte natuur. De Western cafés met countrymuziek zorgen voor het ultieme vakantiegevoel.
Goedkoopste vliegtickets Canada
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL