Vlieg naar Vancouver

Vancouver is een moderne stad door de vele parken, maar is ook een historische centrum rijk. Kijk op Chaser.nl om de goedkoopste vliegtickets naar deze stad te vinden. Chaser.nl geeft u een duidelijk overzicht van waar u uw ideale vlucht kunt reserveren.
Algemene informatie
Vancouver is een stad in Canada met 604.000 inwoners en een oppervlakte van 115 km². De stad heeft een van de belangrijkste grote havens ter wereld, gelegen aan de Straat van Georgia. Hier meren dagelijks reusachtige cruiseschepen aan. Ook behoort de stad tot de top vijf van steden met de hoogste levenskwaliteit.
Bezienswaardigheden
Vancouver heeft een oud stadscentrum, Gastown, dat mooi gerenoveerd is. Straten met ouderwetse lantaarns en paaltjes laten u wegdromen naar vroegere tijden. De Victoriaanse bouwstijl doet daar nog een schepje bovenop. De Capilano Suspension Bridge is misschien wel de spannendste bezienswaardigheid. Vanaf de 136 meter lange houten hangbrug heeft u prachtig zicht over de natuur ver onder u. Volop vermaak treft u op Granville Island. Op de grote markt vertonen straatartiesten hun kunsten. Wilt u geen hoogtepunt missen, dan is een vaste bus- of wandelroute door het stadscentrum een aanrader, of huur een paar skeelers en ontdek de stad op een sportieve manier. In de winter is de regio een populaire bestemming onder liefhebbers van de wintersport. De bergen in de omgeving, zoals Whistler, zijn de plek bij uitstek om te skiën of te snowboarden.
Te doen
De ligging biedt genoeg mogelijkheden voor uitstapjes naar de spectaculaire natuur. Vancouver ligt namelijk midden in de Coastal Mountains. Steil aflopende bergen naar de kust waar zandstranden u uitnodigen om van de zon te genieten. Het water van de Japanse Golfstroom heeft een prettige temperatuur om te zwemmen. In de stad zijn allerlei musea gevestigd met grote kunstcollecties. In het antropologisch museum is onder andere kunst van de indianen tentoongesteld. In het Vancouver Maritime Museum is een historisch schip, de St. Roch, te bewonderen. Wellicht nog wel indrukwekkender, is het enorme aquarium waar witte dolfijnen en enorme zeesterren in leven. U kunt ook zeedieren in hun natuurlijke habitat spotten door mee te gaan met een walvissentocht op zee. Het is niet gemakkelijk om een keuze te maken waar u wilt ontspannen; er zijn meer dan 180 stadsparken waar u kunt relaxen. Een aanrader is Stanley Park, waar tientallen totempalen staan.
Klimaat
Voor Canadese begrippen bezit deze stad een mild zeeklimaat. In andere steden van Canada kan het in de winter extreem koud worden. Hier daalt de temperatuur echter niet onder de -16 graden. In de zomer valt er weinig neerslag en is het zonnig, met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Het voorjaar en de zomer zijn prima periodes voor een reis naar Vancouver.
Over de luchthaven
De stad heeft een luchthaven met de naam Vancouver International Airport (airportcode YVR), dat 12 km verwijderd is van het centrum. De luchthaven ligt in de voorstad Richmond, gevestigd op Sea Island. De verbinding met de stad is heel goed. De Canada Line verbindt Richmond met het SkyTrain metrosysteem en binnen 25 minuten bereikt u het centrum van Vancouver. Vliegtickets boekt u onder andere bij KLM, British Airways en Delta Airlines.
Vliegtickets naar Vancouver
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 213
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 360
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 371
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 374
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 395
Vanaf Eindhoven
€ 414
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 416
Vanaf Dusseldorf
€ 423
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Canada
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL