Vlieg naar Toronto

Staat een rondreis door de overweldigende natuur van Canada op uw verlanglijstje? Start uw reis dan in het moderne Toronto! De musea en parken aan het meer zijn meer dan de moeite waard. Vliegtickets boekt u natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Daarbij helpt de website Chaser.nl u graag.
Algemene informatie
Toronto, gelegen in het zuidoosten van Canada, is de grootste stad van het land. Er wonen zo'n 2,5 miljoen Torontonians op een oppervlakte van 629 km². De stad staat bekend als een van beste steden om te wonen. Dit heeft te maken met de welvaart, milieuvriendelijkheid en de geringe criminaliteit.
Bezienswaardigheden
Het bekendste gebouw van Toronto is de 553 meter hoge CN Tower die u kunt bestijgen. Voor degenen met hoogtevrees is dit een enorme uitdaging, want op 350 meter hoogte kijkt u door de glazen vloer recht naar beneden. Er zijn verschillende stadswijken die erg leuk zijn om te bezoeken, zoals Chinatwon en Little India. Ook historie is in Toronto te vinden: Casa Loma is een kasteel met een Europees karakter en grote tuinen. Deze kunt u ontdekken aan de hand van een audiotour. De geschiedenis van Toronto wordt nagebootst in Black Creek Pioneer Village, die het 19e-eeuwse leven in Ontario nabootst met allerlei ambachten en loslopend vee. Toronto ligt in een waterrijke omgeving; de stad is gelegen aan het Ontariomeer, de Etobicoke Creek en de Rouge River. Ook stromen de Humber River en de Don River door Toronto. Aan de vele bosrijke oevers zijn genoeg parken en tuinen te vinden om te zonnen, picknicken en te sporten.
Te doen
Het Royal Ontario Museum bezit een schat aan natuurhistorische vondsten en er wordt van alles tentoongesteld over verschillende culturen. Kunst treft u aan in de Art Gallery of Ontario. Als u in de stad bent, mag u een voorstelling van een van de vijftig balletgezelschappen niet missen. In de stad staan meerdere theaters die een onvergetelijk avondje uit garanderen. Verder is er een dierentuin, attractiepark en zijn er diverse stranden aan het Ontariomeer. Ontdek de natuur ook op de fiets door een van de vele routes uit te proberen!
Klimaat
Het klimaat wordt gematigd genoemd, hoewel de temperaturen vergeleken met de Nederlandse veel extremer zijn. Zo lopen de temperaturen in de zomer gemakkelijk op tot 30 graden en in de winter wordt het regelmatig -15 graden. De meeste neerslag valt in de zomer.
Over de luchthaven
Vliegtickets boekt u naar de drukste luchthaven van Canada; Toronto Pearson International Airport (airportcode YYZ). Deze grote luchthaven ligt op 23 km afstand van Downtown Toronto. Er zijn verschillende busmaatschappijen die tussen het centrum en de luchthaven heen en weer rijden.
Vliegtickets naar Toronto
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 260
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 260
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 304
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 306
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 318
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 325
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 326
Vanaf Brussel
€ 333
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Canada
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL