Vlieg naar Calgary

Calgary, nabij de Rocky Mountains gelegen, is de bestemming bij uitstek om de ongerepte Canadese natuur te ontdekken. Nationale parken lenen zich uitstekend voor allerlei sportieve activiteiten! Op Chaser.nl vindt u de vliegtickets die het beste op uw wensen aansluiten.
Algemene informatie
Calgary ligt in de provincie Alberta in Canada en heeft 1,1 miljoen inwoners, Calgarians genaamd. Omdat de stad op 80 km afstand ligt van de Rocky Mountains en veel vakantieparken in de aangrenzende heuvels herbergt, is het gebied erg geliefd onder wintersporters. De oppervlakte van de stad is 825 km², waarmee Calgary groter is dan steden als New York City en Toronto.
Bezienswaardigheden
Calgary is trots op haar Western verleden en wordt daarom ook vaak Cowtown (afgeleid van 'cowboys') genoemd. Er zijn talloze sporen van deze cultuur terug te zien, zoals saloons, western bars en countrymuziek. De International Avenue (17th Avenue) is de bekendste straat van de stad, hieraan zijn talloze restaurants en winkels te vinden. Vanaf de 190 meter hoge Calgary Tower heeft u uitzicht over de stad, uitgestrekte prairies en uiteraard de Rocky Mountains. De vele wolkenkrabbers in de stad geven u het gevoel in een wereldstad te zijn beland.
Te doen
In Calgary bevindt zich een dierentuin met grote replica's van dinosauriërs. Een wandeling door China Town en Little Italy is zeker een aanrader. Ook zijn er verschillende natuurparken, markten en winkelcentra voor verder vermaak en ontspanning. De Devonian Gardens zijn een van de grootste stadsparken in de wereld en liggen in een winkelcentrum op de vierde verdieping. In de omgeving van Calgary liggen ongerepte natuurgebieden waar u kunt skiën, paardrijden, kanoën en hiken. De beroemde nationale parken Bannf en Jasper liggen in de buurt van Calgary. Ook is een uitstapje naar de canyons van de Badlands zeker de moeite waard om te bezoeken.
Klimaat
Het klimaat wordt sterk beïnvloed door de nabijgelegen Rocky Mountains; de winters zijn lang en de zomers kort. De temperaturen dalen in de winter regelmatig tot onder de -20 graden. De Chinookwinden kunnen er echter voor zorgen dat de temperatuur binnen een paar uur 15 graden warmer wordt. De zomers zijn koel met een gemiddelde temperatuur van rond de 19 graden. De stad is met 2.400 zonuren een van de zonnigste van Canada.
Over de luchthaven
Calgary heeft een eigen vliegveld: Calgary International Airport (airportcode YYC). Op verschillende manieren kunt u na uw vlucht het centrum van de stad bereiken. Er rijden gratis shuttlebussen van en naar specifieke hotels en verschillende reguliere bussen naar het centrum. Deze laatste doen er een half uur tot een uur over om het centrum te bereiken. Vanaf Schiphol reserveert u tickets bij onder andere United Airlines, Air Canada, KLM en British Airways. Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Calgary.
Vliegtickets naar Calgary
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 289
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 365
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 371
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 384
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 405
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 410
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 413
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 430
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Canada
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL