Vlieg naar Italië

Het land van pasta, cappuccino en wijn! Het land van strand, grote meren en glooiende heuvels. Het land van voetbal, designkleding en een rijk Romeins verleden. Italië is niet voor niets het favoriete vakantieland van velen! Kijk snel op Chaser.nl en vindt het goedkoopste ticket naar dit prachtige land!
Algemene informatie
Italië ligt in Zuid-Europa en kenmerkt zich door de specifieke vorm van een laars. Bij het land hoort een aantal eilanden, zoals Sicilië, Sardinië en Elba. Het totale grondgebied beslaat 301.318 km² en daarop wonen 58,1 Italianen. De hoofdstad van Italië is Rome. Binnen Italië liggen twee onafhankelijke staten, namelijk Vaticaanstad en San Marino. In de tijd van de Oudheid was Italië het centrum van het Romeinse Rijk. Daarvan zijn nog veel sporen in de steden te vinden, die samen met het gebied Toscane en de kustgebieden, een reden voor velen zijn om het land een bezoek te brengen.
Hoogtepunten
Italië kent zoveel prachtige gebieden en steden, dat u aan een enkele vakantie nooit genoeg heeft om alles te ontdekken. Toscane bijvoorbeeld staat bekend om de prachtige glooiende heuvels, de renaissance en bekende plaatsen zoals Florence en Pisa. Een geweldige strandvakantie beleeft u aan de kust of op de eilanden Sardinië en Sicilië. Een citytrip vol kunst en cultuur maakt u als u de hoofdstad Rome bezoekt. Of wat dacht u van een bezoek aan Venetië? Natuurliefhebbers kunnen terecht aan het Gardameer bij de Italiaanse Alpen. Waar u ook verblijft, de heerlijke pasta's en pizza's zullen overal goed smaken. Ook het Italiaanse ijs in allerlei exotische smaken moet u geproefd hebben. Of gaat u liever voor de streekwijn, cappuccino of olijven?
Klimaat
Het grootste gedeelte van Italië heeft een mediterraan klimaat met milde seizoenen. Het noorden is over het algemeen kouder dan het zuiden. Dit gebied wordt beïnvloed door de Alpen en de Apennijnen. In deze gebergten heerst een hooggebergteklimaat en er valt met regelmaat neerslag, ook sneeuw. Sicilië is het warmste gebied van Italië. In de lente kunnen temperaturen al hoog oplopen en staat de natuur prachtig in bloei. Dit is een goede periode voor een citytrip. In de zomer lopen temperaturen op tot in de dertig graden.
Vliegen naar Italië
Italië kent tal van luchthavens. Afhankelijk van uw bestemming kiest u een luchthaven die in de buurt ligt. Door het grote aantal Italiaanse vliegvelden is elke uithoek van Italië prima bereikbaar. De meeste vliegtickets worden geboekt naar Rome, die bediend wordt door twee luchthavens. Andere populaire airports zijn die van Turijn, Venetië, Milaan, Florence en Bologna.
Populaire bestemmingen
Wat zou u in Rome willen zien? Het immense Colosseum, de schitterende Sint-Pietersbasiliek, het Pantheon of de kunst van Michelangelo? Werp in elk geval een muntje in de Trevifontein, dan zult u in elk geval nog eens in Rome terugkomen!
Houdt u van reizen in stijl, dan is modestad Milaan een bestemming voor u! Behalve ontwerpers, haute couture en grote merken bezit Milaan de grootste dom ter wereld. En voetbalfan of niet, het stadion van AC en Inter Milaan mag u uiteraard niet gemist hebben.
Kiest u voor een reisje naar Venetië, dan weet u wat romantiek is. De honderden bruggen en kanalen leveren spectaculaire fotomomenten op in de avondschemering! Voer de duiven op de pleinen en geniet van verse pasta of pizza op één van de vele terrasjes.
Goedkoopste vliegtickets Italië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL