Vlieg naar Rome

Niet voor niets wordt Rome de Eeuwige stad genoemd; de sprekende architectuur stamt van eeuwen terug en de herinneringen die u meeneemt na uw bezoek zullen nooit vergeten worden... Laat u overweldigen door het prachtige historische erfgoed, zoals het Colosseum, Forum Romanum en de Sint-Pietersbasiliek. Begin de dag met een cappuccino en sluit hem af met heerlijke pasta of pizza. In Rome is het genieten! Kijk op Chaser.nl als u voordelig naar Rome wilt vliegen.
Algemene informatie
Rome is de hoofdstad van Italië en telt 2,8 miljoen inwoners. De oppervlakte van de stad is 1285 km², en daarmee is Rome de grootste stad van het land. Rome wordt doorkruist door de rivieren de Tiber en de Aniene en is gebouwd op zeven heuvels. Rome was de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Dit blijkt nog uit heel veel architectuur. Ook was de stad een belangrijk centrum in de Renaissance en heden ten dage is Rome nog steeds de zetel van de paus.
Bezienswaardigheden
Als u graag een stedentripje wilt maken vol historische bezienswaardigheden, dan is Rome de ultieme keuze. Het hele historisch centrum van deze stad staat namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De bekendste hoogtepunten die gebouwd zijn ten tijde van het Oude Rome zijn het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon. Het Colosseum was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk dat u zeker van binnen moet bekijken. Naast dit imposante bouwwerk ligt het Forum Romanum, de ruïnes van de oude regeringsgebouwen. Tijdens de Renaissance bouwden aristocratische families prachtige paleizen en pleinen, zoals Pallazzo Venezia en Piazza Navona. Bezoek ook de barokke Trevifontein en werp een muntje in het water. De legende vertelt dat u dan zeker terugkomt in Rome. Plan rustig een hele dag voor een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Vanaf de koepel heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Het Vaticaanmuseum is de wachtrij voor de ingang dubbel en dwars waard, want u wordt daarna beloond met de schitterende Sixtijnse Kapel. Hier ziet u Michelangelo's wereldberoemde schepping van Adam op het plafond. Als u de stad doorkruist, zult u nog talloze andere mooie bouwwerken aantreffen, zoals pleinen, fonteinen, bruggen en obelisken.
Te doen
Ook zijn er tal van musea die een prachtige kunstcollectie bezitten. Het oudste museum van Rome is Musei Capitolini dat stamt uit 1471. Geweldig is het door Michelangelo ontworpen klooster in Museo Nazionale Romano delle Terme. Natuurlijk kunt u uitstekend winkelen in een wereldstad als Rome. Grote Italiaanse merken zijn vertegenwoordigd, maar ook schattige boetiekjes vindt u er genoeg. Als u shopt in de Via Condotti, komt u vanzelf terecht bij de Spaanse Trappen, die in het voorjaar gesierd worden door een enorme bloemenpracht. Verder beslaan natuurparken en groene zones een groot gebied van de stad. Hier spot u woningen van aristocraten, zoals Villa Borghese met fantastische kunstwerken en een geweldige tuin.
Klimaat
Rome heeft een mediterraans klimaat. De zomers zijn heet en droog, de winters mild en nat. Gemiddeld ligt de temperatuur boven de 20 graden. De warmste maanden zijn juli en augustus. De gemiddelde temperatuur reikt dan boven de 30 graden. De beste reistijd is in het voorjaar, wanneer de temperaturen nog aangenaam zijn om de stad te ontdekken.
Over de luchthavens
Net buiten de stadsgrenzen liggen twee luchthavens waarnaar u een vlucht kunt boeken. De grootste airport is Rome Fiumicino (airportcode FCO), ook wel Leonardo da Vinci genoemd, en ligt op 34 km afstand van de stad. De tweede luchthaven is Ciampino (airportcode CIA), op 15 km afstand van de stad. Naar deze luchthaven bieden met name prijsvechters zoals Ryanair goedkope vliegtickets aan. De verbinding tussen Fiumicino en het centrum is goed geregeld per trein. Tussen Ciampino en het treinstation van Rome rijdt een shuttlebus die aansluit op de binnenkomende vluchten.
Vliegtickets naar Rome
Vanaf Brussel
€ 34
Vanaf Keulen
€ 34
Vanaf Brussel
€ 34
Vanaf Eindhoven
€ 43
Vanaf Brussel
€ 48
Vanaf Eindhoven
€ 52
Vanaf Dusseldorf
€ 53
Vanaf Maastricht
€ 58
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Italië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL