Vlieg naar Venetië

Venetië, de stad met de vele kanalen, is de perfecte bestemming voor een romantische stedentrip. Ontdek de charmes van de stad met meer dan 400 bruggen. Boek uw vlucht via Chaser.nl. Chaser.nl vergelijkt alle luchtvaartmaatschappijen en aanbieders van vliegtickets. Zo ziet u in een betrouwbaar en duidelijk overzicht de voordeligste vliegprijzen naar Venetië.
Algemene informatie
Venetië is een wereldberoemde stad in Italië, gelegen in het noordoosten in de Laguna Veneta, aan de Adriatische Zee. Venetië staat bekend om haar historische centrum dat verdeeld is over 118 eilanden die gescheiden worden door allerlei kanalen. Het vervoer in Venetië gaat voor het grootste deel over het water. De stad heeft een oppervlakte van 412 km² en een inwonertal van 270.000. Ondanks het enorme massatoerisme blijft de stad haar romantische karakter behouden.
Bezienswaardigheden
Venetië is de enige voetgangersstad ter wereld, omdat er geen auto's (kunnen) rijden. Er is niets leukers dan aan de oevers van Grand Canal te zitten en de bedrijvigheid op het water in u op te nemen: de honderden gondels met toeristen en goederen en de mooie bruggen over het water zijn een lust om te zien. Hoogtepunten in de architectuur zijn Palazzo Ducale en de Basilica di San Marco aan het San Marcoplein, de klokkentoren van San Marco en het gildehuis Scuola grande di San Rocco, dat u echt van binnen moet bekijken. Daarnaast bevinden zich nog allerlei kerken uit verschillende periodes in Venetië.
Te doen
U kunt de stad vanaf het water bekijken door mee te reizen met de vaporetti (waterbussen). Zo heeft u prachtig zicht op de bruggen, zoals de Ponte di Rialto. Dit kan natuurlijk ook per gondel, al betaalt u hiervoor - ook als u afdingt - een hoge prijs voor. U kunt prima shoppen op de Rialtomarkt. In Venetië vind u de prachtigste lederen producten, sjaals en andere accessoires. In Zattere ziet u hoe gondels worden gemaakt. Uiteraard bevindt er zich ook een aantal musea in Venetië, zoals Teatro La Fenice, waar u middels een audioguide een goede indruk krijgt van het historische theater. Het Joodse Museum is evenwel een aanrader.
Klimaat
De stad van het water heeft een mediterraan klimaat. In de zomer kunt u Venetië beter vermijden. Niet alleen de temperaturen lopen dan erg hoog op; ook brengen de kanalen vervelende geuren met zich mee en zijn er veel muskieten die uw verblijf er niet aangenamer op maken. Het voor- en najaar zijn geschikter, wanneer de temperaturen rond de 20 graden liggen. In de winter is het koud en mistig, maar het is dan wel heerlijk rustig in Venetië.
Over de luchthaven
De dichtstbijzijnde airport van Venetië is Marco Polo Airport (airportcode VCE), gelegen naast de stad Mestre, op 12 km afstand van de stad. Bussen en shuttlebussen brengen u naar het centrum van Venetië. U kunt ook de Alilaguna (de busboot) nemen. Vanaf Schiphol vliegt KLM naar Marco Polo. Er is nog een kleinere luchthaven, genaamd Treviso Airport (TSF), die op 25 km verwijderd ligt. Met Transavia vliegt u vanaf Schiphol naar Treviso, die met een buslijn verbonden is met het centrum van Venetië.
Vliegtickets naar Venetië
Vanaf Keulen
€ 26
Vanaf Brussel
€ 47
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 50
Vanaf Brussel
€ 57
Vanaf Eindhoven
€ 59
Vanaf Maastricht
€ 65
Vanaf Brussel
€ 79
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 82
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Italië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL