Vlieg naar Milaan

In de stijlvolle stad Milaan kunt u dagenlang slenteren door de vele winkelstraten. Of kiest u liever voor de culturele hoogtepunten, zoals de grootste dom ter wereld, het operagebouw La Scala of een van de excellente musea? Chaser.nl vergelijkt voor u de goedkoopste vliegtickets. Kijk daarom op Chaser.nl om uw citytrip nog aangenamer te maken!
Algemene informatie
Milaan is onbetwistbaar het financiële centrum van Italië en tevens het centrum van de mode. Een belangrijk deel van het Italiaanse zakenleven speelt zich af in deze stad waar zich tevens de Italiaanse beurs bevindt. Milaan heeft een oppervlakte van 182 km² en 1,3 miljoen inwoners. Milaan is toonaangevend als het gaat om haute couture. Wereldberoemde merken als Versace, Armani, Alfa Romeo en Pirelli hebben hun thuisbasis in Milaan.
Bezienswaardigheden
Milaan is een fascinerende stad. U vindt er bijvoorbeeld de grootste dom ter wereld! Deze gigantische kathedraal met bijbehorend plein is een echte toeristentrekker. Het interieur met de glas-in-loodramen en de heersende stilte zijn een oase van rust te midden van de stad. Een andere kerk, gebouwd in de latere renaissance, is de San Satiro. Zowel de buiten- als de binnenkant zijn schitterend. Ook het operagebouwen La Scala en Castello Sforzesco zijn het bezichtigen waard. Wist u dat het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci te bewonderen valt in Milaan? Heeft u genoeg kunst bewonderd, plan dan een bezoek aan het voetbalstadion van AC en Inter Milaan, een hoogtepunt van heel andere orde.
Te doen
Modefanaten, opgelet! Milaan heeft een voortrekkersrol op het gebied van haute couture en lifestyle. Grote merken, topmodellen en modejournalisten werken in Milaan. Er zijn talloze winkelstraten waar de nieuwste mode en design wordt verkocht. Shop till you drop is in Milaan geen moeilijke opgave. Kies voor winkelstraten zoals de Via Monte Napoleone, Via della Spiga en Via Sant'Andrea. Een van de meest luxueuze winkelcentra is Galleria Vittorio Emanuelle II: in deze schitterende passage bevinden zich deftige restaurants en stijlvolle winkels. Het is ook leuk om gewoon te kijken zonder te kopen! Bent u uitgeshopt, dan heeft u een espresso verdiend op een van de vele terrassen. Echte Italiaanse koffie zoals in Milaan proeft u nergens!
Klimaat
Milaan heeft een vochtig, subtropisch klimaat met warme zomers en koude winters met veel sneeuw. De zomertemperaturen lopen snel op tot in de 30 graden. Het weer doet dan behoorlijk benauwd aan en is niet zo aangenaam voor een intensieve stedentrip. Het voor- en najaar met een temperatuur van 20 graden lenen zich echter uitstekend voor het bewonderen van de stad. Vlieg daarom naar Milaan in de maanden mei - juni en september - oktober.
Over de luchthavens
Milaan heeft maar liefst drie internationale luchthavens. Hiervan is Milaan Malpensa (airportcode MXP) de grootste. De meeste vluchten worden naar Malpensa geboekt, die 45 km van het centrum ligt. Met de Malpensa Express wordt u per spoor in een ruim half uur naar de stad gebracht. De luchthaven Milaan Linate wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vliegreizen. De derde airport, Orio al Serio bij Bergamo (BGY), is de landingsplaats van veel prijsvechters. Vanaf hier rijdt de trein in een uur naar het 45 km verderop liggende Milaan. Vanuit Nederland vliegen onder andere Ryanair, Easyjet, Transavia en AirOne naar Milaan.
Vliegtickets naar Milaan
Vanaf Brussel
€ 23
Vanaf Brussel
€ 24
Vanaf Keulen
€ 25
Vanaf Eindhoven
€ 30
Vanaf Brussel
€ 45
Vanaf Keulen
€ 49
Vanaf Brussel
€ 54
Vanaf Maastricht
€ 56
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Italië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL