Vlieg naar Pisa

Vindt u het tijd voor vakantie? Door naar Pisa te gaan, maakt u zeker een goed keuze. Nadat u de hellende toren van Pisa bewonderd heeft, kan de stad u met genoeg andere historische hoogtepunten vermaken. Bovendien is de stad de plek bij uitstek om het schitterende Toscane te ontdekken! Vanuit heel Nederland kunt u vliegen met voor spotgoedkope vliegprijzen naar deze zuidelijke stad. Gebruik de onafhankelijke zoekmachine van Chaser.nl om deze tickets te reserveren!
Algemene informatie
Pisa is een stad in Italië, die gelegen is in het populaire Toscane. Denkt u aan Pisa, dan ziet u direct haar hellende toren voor u. Deze wereldberoemde klokkentoren is een ware toeristische trekpleister. Pisa zelf is een stad van 185 km² en heeft 88.000 inwoners. De stad ligt naast de Arnorivier die uitmondt in de Tyrreense Zee.
Bezienswaardigheden
Uiteraard is de toren van Pisa de bekendste attractie van de stad. De klokkentoren staat los van de kathedraal waar hij bij hoort, en helt over in een hoek van 4 graden, wat te maken heeft met een verkeerde fundering. Door diverse renovaties is de toren nu gestabiliseerd. Helaas mag u de toren niet meer beklimmen, maar er vallen behalve de toren nog diverse andere historische hoogtepunten aan het Piazza dei Miracoli te bewonderen, zoals de Duomo-kathedraal, het doopvont dat u kunt beklimmen, en de monumentale begraafplaats. In Pisa ligt bovendien het Ridderplein waaraan het paleis van Carovana ligt, en er zijn verschillende kerken die een bezoek waard zijn. Uw culturele behoefte zal zeker worden vervuld!
Te doen
Neem de tijd om te wandelen door de wijk Borgo Stretto. Hier ligt de Lungarno, de straat die langs de Arno loopt, vanwaar u prachtig zicht heeft over de bruggen. Kies ook minstens voor één museum als u Pisa aandoet. Van middeleeuwse tot aan renaissancistische kunst, u vindt er van alles. Om even de drukte te ontvluchten of bij te komen van het slenteren door de stad bieden de thermale badhuizen uitkomst. In Casciana Terme of San Giuliano Terme ontspant u in het warme water en ondergaat u allerlei behandelingen. Of kies voor een van de stranden van Pisa als het weer het toelaat. Heeft u nog voldoende energie over, ga dan lekker shoppen in de stad, en sla dan de Corso Italia zeker niet over.
Klimaat
Pisa heeft een mediterraan klimaat met een gemiddelde zomertemperatuur van 24 graden. In de winter zakt de gemiddelde temperatuur naar 7 graden. De meeste regen valt ook in dit seizoen. Omdat het in de zomer gemakkelijk oploopt tot 30, zo geen 40 graden, kunt u Pisa dan het beste vermijden. Een reis naar Pisa in de lente of herfst is echter een geweldige keuze.
Over de luchthaven
Pisa kunt u gemakkelijk bereiken vanaf Florence, die op een afstand ligt van 1 uur rijden. Pisa heeft echter zelf ook een luchthaven waar u naartoe kunt vliegen. Met vliegtickets Pisa landt u op Pisa Galileo Galilei Airport (airportcode PSA), de hoofdluchthaven van deze stad. Pisa is een bestemming die veel wordt aangedaan door de prijsvechter Ryanair. Bij deze luchtvaartmaatschappijen kunt u vanaf Eindhoven en Maastricht goedkope vliegtickets naar de stad boeken. Vanaf Schiphol vliegen KLM en Transavia naar Pisa. De luchthaven ligt dicht bij de stad, waarvan het centrum met de bus in 15 minuten te bereiken is. U kunt zelfs lopen naar het centrum! Dit kost u slechts 20 minuten.
Vliegtickets naar Pisa
Vanaf Brussel
€ 26
Vanaf Eindhoven
€ 36
Vanaf Brussel
€ 40
Vanaf Keulen
€ 74
Vanaf Maastricht
€ 84
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 86
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 90
Vanaf Keulen
€ 109
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Italië
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL