Vlieg naar Gerona

Op zoek naar een leuke stedentrip vol historische en culturele bezienswaardigheden, zonder gehinderd te worden door grote hordes toeristen? Het warme Gerona, gelegen onder de Spaanse zon, brengt u naar deze ultieme bestemming. Zoekt u naar goedkope vluchten? Kijk dan op Chaser.nl voor een duidelijk overzicht.
Algemene informatie
Gerona is een Spaanse stad in het noordoosten van Catalonië. Er wonen bijna 97.000 mensen op een oppervlakte van 39,14 km². In Gerona komen de rivieren de Ter, Onyar, Galligants en de Güell samen. Veel bezoekers van Barcelona landen op het vliegveld van Gerona. Barcelona ligt op ruim 99 km afstand van deze airport. Op het vliegveld van Gerona arriveren ook veel zonliefhebbers die doorrijden naar de Costa Brava.
Bezienswaardigheden
Gerona heeft een oud en een modern stadsgedeelte. In de oude stad vindt u verschillende bezienswaardigheden die u een kijkje geven in de historie van de stad. Voorbeelden hiervan zijn een indrukwekkende kathedraal, een groot fort en de oude stadsmuur. De laatste twee bouwwerken zijn eeuwenlang gebruikt ter verdediging van de stad. De muur en torens zijn een beklimming waard, want het uitzicht vanaf hier is panoramisch. Mooi zicht heeft u ook als u langs de oevers van de Onyar loopt. Aan deze rivier liggen karakteristieke huizen met gevels in allerlei kleuren.
Te doen
Op uw lijstje mag het bezoek aan de Joodse wijk niet ontbreken. Hier loopt u door de nauwe straatjes en vindt u sporen terug van de rijke Joodse cultuur die Gerona heeft gekend. Meer geschiedenis vindt u in de diverse musea die Gerona rijk is, bijvoorbeeld over de Joodse geschiedenis, archeologie of stadsgeschiedenis. In Gerona is golven erg populair. In de omgeving liggen diverse terreinen waarop u een flink balletje kunt slaan. Om lekker te relaxen is het park Vall de Sant Daniel een uitstekende plek. Een picknick of een wandeling in de natuur doen u ongetwijfeld genieten.
Eten en drinken
In Gerona kunt u een goed hapje eten. Volle terrassen en drukke restaurants vindt u op de Rambla de Lliberitat, al kunt u die beter vermijden. Het eten is van mindere kwaliteit en vaak niet afkomstig uit de streek. Waar u wel de streekproducten op uw bord krijgt, is bij restaurants El Pou del Call, Txalaka en Zanpanzar. Een heerlijk drankje nuttigt u bij La Bodega, waar dit standaard 2 euro kost, inclusief een aantal hapjes.
Shoppen en uitgaan
Op vakantie is het heerlijk om winkeltjes af te struinen op zoek naar leuke souvenirs. Dit kan in het oude stadsgedeelte waar u van alles op de kop kunt tikken. Op zaterdag is er markt langs de rivieroever in het noordwesten van het stadscentrum. Hier vindt u de beste koopjes. Het nachtleven van Gerona bruist vooral rondom Plaza de la Indepedencia. In het weekend blijven de bars tot laat in de nacht open. Doordeweeks kunt u terecht in de wijk rondom de universiteit, waar de cafés goed bevolkt zijn door studenten. Een voordeel van stappen in Gerona is dat dit lang niet zo duur is als bijvoorbeeld in Barcelona.
Klimaat
Het klimaat van Gerona bestaat uit hete zomers en koude winters met veel vorst. Temperaturen in de zomermaanden kunnen hoog oplopen, tot wel 40 graden. De wind uit de Pyreneeën zorgt gelukkig voor verkoeling. De neerslag valt met name in de winter met een uitloop naar de lente. Daarom kunt u Gerona het beste bezoeken in het voor- of najaar. Dan zijn de temperaturen het aangenaamst om van de vele bezienswaardigheden te genieten.
Over de luchthaven
De luchthaven waarop u arriveert is Girona-Costa Brava. Deze luchthaven (airportcode GRO) ligt 10 km van het centrum van Gerona verwijderd en is erg gegroeid sinds Ryanair deze airport als een van zijn hubs gebruikt. Vanaf de airport bent u binnen 15 minuten met de bus bij het bus- en treinstation in Gerona. Vanaf hier is het een optie om naar Barcelona door te reizen. Met de trein bent u vanaf Gerona in een uur in deze populaire stad.
Vliegtickets naar Gerona
Vanaf Brussel
€ 62
Vanaf Eindhoven
€ 68
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 79
Vanaf Rotterdam
€ 83
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 102
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 146
Vanaf Keulen
€ 174
Vanaf Brussel
€ 240
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Spanje
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL