Vlieg naar Madrid

Wilt u de sfeer van een wereldstad ervaren? Ga dan naar Madrid! Prachtige pleinen, levendige tapasbars en musea vol schatten, u treft het allemaal in Madrid. De drukte van de stad ontvlucht u in een van de parken vol fonteinen en meren. In deze Spaanse stad beleeft u hoe dan ook een onvergetelijke tijd. Kijk voor een duidelijk overzicht van de goedkoopste vluchten naar Madrid op Chaser.nl.
Algemene informatie
Madrid is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Spanje. Op een oppervlakte van 605.77 km² wonen zo'n 3,3 miljoen mensen, de 'Madrileños'. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Manzanares op de Spaanse Hoogvlakte, in het midden van Spanje.
Bezienswaardigheden
Madrid staat bekend om haar mooie en drukbezochte pleinen. In het hart van Madrid ligt Puerta del Sol, de plek waar straatartiesten hun acts vertonen. Een nog bekender plein is Plaza Mayor. Hier kunt u genieten op een van de terrasjes van het uitzicht op prachtige gebouwen, zoals Casa de la Panadería. Imponerend is ook het enorme Palacio Real, gelegen op een klif met uitzicht over de riviervallei. De rijkversierde staatsvertrekken van dit paleis zijn zeker de moeite van het bekijken waard.
Musea
Madrid bezit de 'Kunstdriehoek', een gebied rond de Paseo del Prado waar een groot aantal musea verzameld zijn. In Museo del Prado zijn werken van grote meesters te bewonderen, zoals El Greco, Velázquez, Rubens, Brueghel, Caravaggio en Botticelli. U kunt de overstap maken naar moderne kunst in het Reina Sofía National Museum, waar onder meer Picasso, Miró en Dalí vertegenwoordigd zijn. Van Gogh en Mondriaan vindt u in Thyssen-Bornesmisza Museum of Art. Als u meer over de geschiedenis van Madrid wilt weten, is Museo de la Ciudad een aanrader. De toegang is gratis. Verder zijn er musea gewijd aan onder andere de zeevaart, kostuums en archeologie.
Te doen
Naast een groot aantal musea bezit Madrid mooie parken, perfect om lekker uit te rusten van een dagje sightseeing. In Parque El Retiro huurt u een boot om de natuur vanaf het water te bekijken. Een aanrader is het romantische Parque del Capricho, met meertjes, doolhoven en fonteinen. En wanneer krijgt u nu een betere indruk van de Spaanse cultuur dan tijdens een flamencoshow? In Madrid zijn er diverse 'tablaos' waar u onder het genot van een heerlijke maaltijd kijkt naar de uitvoering van deze prachtige dans. Dit kan bijvoorbeeld in Corral de la Moreria, Las Tablas of Tablao Flamenco Cordamomo. Het is de moeite waard om even binnen te kijken in de overdekte markt Mercado de San Miguel. Hier worden droge hammen, lokale wijnen en vers gebakken broden en ander voedsel aangeboden.
Eten en drinken
Wilt u Madrid ook op uw bord leren kennen? Kies dan voor gefrituurde lam, dat als 'gallinejas' en 'entresijos' op de kaart staat, of 'sopa de ajo', een rijke knoflooksoep met paprika en Spaanse ham. Een aanrader is de 'Old Madrid Tapas & Wine Tour' die loopt door de wijk La Latina. Zo proeft u de heerlijkste hapjes uit de streek rondom Madrid. Overigens kunt u gratis tapas eten in het drukke El Tigro. Bij elk besteld drankje krijgt u hier een groot bord vol heerlijkheden aangeboden.
Shoppen en uitgaan
Winkels als Zara, H&M en Mango zijn overal in Madrid te vinden. Verder zijn er twee grote winkelgebieden: Sol-Salamanca, met grote merken als Versace en Chanel maar ook betaalbare winkels zijn er volop te vinden.. Het nachtleven in Madrid is erg actief en gaat door tot 7 uur 's ochtends. Dit geldt absoluut voor de hoofdstraat Gran Vía; een groot aantal populaire nachtclubs zijn er gevestigd. In de wijk Alonso Martínez staan leuke bars en disco's waar veel jongeren elkaar ontmoeten. De dertigers zullen zich meer thuis voelen in het district La Latina. Studenten kunnen elkaar ontmoeten in wijken als Moncloa en Ciudad Universitaria.
Vervoer
Het verkeersnetwerk binnen Madrid is een van de beste in de wereld. De Spaanse hoofdstad heeft het op één na grootste metronetwerk van Europa. Een ticket voor de metro gebruikt u ook voor de bus. U kunt een tienrittenkaart aanschaffen of een dagkaart kopen waarmee u onbeperkt gebruikmaakt van het goede verkeersnetwerk van Madrid. Als u een bezoek wilt brengen aan een van de mooie monumenten buiten de stad, is het raadzaam om de trein te nemen.
Klimaat
In Madrid heerst een landklimaat met hete en droge zomers, en behoorlijk koude winters met veel vorst. De maanden april, mei, juni en september en oktober zijn milder en zijn dan ook de mooiste maanden om Madrid een bezoek te brengen.
Over de luchthaven
U arriveert op de luchthaven Madrid Barajas International Airport (airportcode MAD), een van de grootste airports van Europa. Het stadscentrum ligt op 13 km afstand en is bereikbaar met de 24-uurs pendelbus die u vanaf iedere terminal naar het metro- of treinstation brengt. U kunt ook direct de bus nemen vanaf de luchthaven naar het centrum.
Vliegtickets naar Madrid
Vanaf Brussel
€ 34
Vanaf Brussel
€ 40
Vanaf Eindhoven
€ 41
Vanaf Brussel
€ 54
Vanaf Brussel
€ 59
Vanaf Keulen
€ 65
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 68
Vanaf Brussel
€ 70
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Spanje
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL