Vlieg naar Valencia

In Valencia ontdekt u de veelzijdigheid van de natuur: fantastische stranden, een heldere zee en uitgestrekte groene natuurgebieden met watervallen en canyons. Valencia is ook een culturele stad, met tientallen musea, prachtige gebouwen in allerlei stijlen en imposante kathedralen. Kiest u voor Valencia dan kiest u voor een afwisselende vakantie! De website Chaser.nl helpt bij het vinden van voordelige vliegtickets.
Algemene informatie
De stad Valencia ligt in het oosten van Spanje en heeft een inwonertal van 800.000 mensen en een oppervlakte van 134,63 km². Valencia ligt aan de Costa del Azahar ('Oranjebloesemkust') aan de Middellandse Zee. De Spaanse stad staat bekend als de plaats waar de paella zijn oorsprong vindt.
Bezienswaardigheden
Al lopend door Valencia ontdekt u de variatie in het stadsbeeld: van gotische gebouwen, zoals het mooie La Lonja de la Seda en de Mercado Central tot aan de wijk Eixample, die haast een openluchtmuseum van de Art Nouveau is. Ook staan er eeuwenoude kerken en paleizen en is de drukte in de haven van Valencia echt een bezienswaardigheid op zich. Breng een bezoek aan de Ciudad de las Artes y Ciencias, de stad van de kunsten en wetenschappen. Dit culturele centrum bestaat uit een IMAX-theater, een wetenschapsmuseum, parken en het grootste Europese aquarium. Verder vindt u in de Spaanse stad allerlei kathedralen, een mooi station, torens en pleinen. Bovendien is Valencia de geboorteplaats van de paella, dus dit heerlijke gerecht met vis en rijst moet u zeker geproefd hebben! Welke van de honderden variaties kiest u?
Te doen
Valencia verovert het hart van menig toerist vanwege haar stranden. De stranden van het nabijgelegen natuurgebied Albufera zijn heerlijk om te zonnebaden. Het strand combineert u gemakkelijk met een bezoek aan een van de vele parken en tuinen! Kies voor Parque Natural de la Albufera, het park Dehesa del Saler, Jardin de Montforte of de Botanische Tuin. Er is in de stad en omgeving volop ruimte om te ontspannen en te picknicken in deze mooie, rustige natuurgebieden vol rivieren, canyons en watervallen. Er bevinden zich bovendien tientallen musea in Valencia. Deze zijn o.a. gewijd aan kunst, de stadsgeschiedenis, de prehistorie, aan rijst of aan bepaalde wetenschappen. De avonden in Valencia zijn net zo levendig als overdag, want de stad kent net als andere Spaanse steden een uitbundig nachtleven. Ontdek de zones Barrio del Carmen, Woody en Canovas en probeer de heerlijkste Valenciaanse alcoholische versnaperingen.
Klimaat
Valencia heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. In de winter ligt de temperatuur rond de 16 graden, in de zomer boven de 30 graden. Er valt bovendien heel weinig neerslag in Valencia. De zomermaanden lenen zich dus uitstekend voor een vakantie aan het strand, maar dit geldt ook voor de herfstmaanden als de temperaturen zich beter lenen voor activiteiten in de natuur.
Over de luchthaven
U boekt goedkope tickets vanaf Schiphol bij Transavia, Vueling en KLMl en landt vervolgens op Valencia Airport (airportcode VLC), 9 km verwijderd van de stad. Vanaf de luchthaven pakt u gemakkelijk de metro en bent u in 20 minuten in de stad.
Vliegtickets naar Valencia
Vanaf Brussel
€ 31
Vanaf Brussel
€ 33
Vanaf Brussel
€ 40
Vanaf Keulen
€ 40
Vanaf Eindhoven
€ 44
Vanaf Brussel
€ 59
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 64
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 65
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Spanje
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL