Vlieg naar Sevilla

Met een schitterend historisch stadscentrum, romantische parken en originele musea belooft Sevilla een prachtige vakantie. Behalve cultuur zijn er volop mogelijkheden om te shoppen en uit eten te gaan in deze Spaanse stad. Een voordelige vlucht vindt u eenvoudig op de website van Chaser.nl.
Algemene informatie
Sevilla ligt in het zuiden van Spanje en is de hoofdstad van de regio Andalusië. De stad ligt aan de rivier Guadalquivir en heeft een oppervlakte van 140 km². Sevilla heeft een haven aan de rivier en een groot historisch centrum dat valt onder het UNESCO werelderfgoed. Er wonen ongeveer 703.000 'sevillanos' in Sevilla.
Bezienswaardigheden
Wanneer u de Casco Antiguo, de oude stad, bezoekt is het alsof u een openluchtmuseum binnen wandelt, zoveel bezienswaardigheden zijn er te vinden. De kathedraal van de Heilige Maria kunt u niet missen. Deze enorme vijftiende-eeuwse gotische kerk heeft een rijk gedecoreerd interieur. Oorspronkelijk stond op deze plek een moskee. Dit is nog te zien aan sommige elementen, zoals de Giralda die van minaret omgetoverd is tot klokkentoren. Tegenover de kathedraal liggen de tuinen van het paleis Alcázar, het toonbeeld van de Mudéjar-architectuur. De wachttoren Torre del Oro is vanwege het uitzicht een bezoek waard, evenals het stadhuis en het barokke paleis van San Telmo. Moderne architectuur huisvest Sevilla ook, bijvoorbeeld het Metropol Parasol: het grootste houten bouwwerk ter wereld.
Te doen
Trek een dag uit om naar het Parque de María Luisa te gaan en hier het Plaza de España te bewonderen, waar u een mix van stijlen als Art Deco terugziet. In Sevilla zijn nog tal van andere parken te vinden met palmen, pergola's en bloemenperken vol romantische plekjes. Slenter door Barrio de Santa Cruz, de voormalige joodse wijk, de wijk Triana aan de oever van de Gualdalquivir-rivier en geniet van de historische monumenten. Bovendien zijn er allerlei interessante musea, zoals de musea gewijd aan kunst, archeologie, flamenco en stierengevechten.
Klimaat
In Sevilla heerst een mediterraan klimaat met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Sevilla heeft, afgezien van Cordoba, de warmste zomers van alle Europese steden. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur boven de 35 graden. Neerslag valt voornamelijk tussen oktober en april, waarvan de meeste buien in december vallen. De beste tijd om naar Sevilla af te reizen is in het voor- of najaar.
Over de luchthaven
Sevilla International Airport (airportcode SVQ) ligt op 13 km afstand van het stadscentrum. Dit bereikt u binnen 25 minuten per bus of taxi. Er is ook een tweede luchthaven, San Pablo Airport. Dit vliegveld wordt gebruikt door prijsvechters zoals Ryanair. Deze luchthaven ligt op 10 km afstand van de stad, die ook per bus te bereiken is.
Vliegtickets naar Sevilla
Vanaf Brussel
€ 45
Vanaf Eindhoven
€ 45
Vanaf Keulen
€ 50
Vanaf Brussel
€ 63
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 67
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 70
Vanaf Eindhoven
€ 78
Vanaf Brussel
€ 83
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Spanje
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL