Vlieg naar Ibiza

Is de ideale vakantie voor u overdag zonnebaden aan het strand, en 's nachts dansen op de nieuwste platen van wereldberoemde dj's? Dan is Ibiza precies wat u zoekt. In de zomer bruist het nachtleven en de zon schijnt elke dag. Om de kosten van uw vakantie te beperken is de website Chaser.nl een uitkomst. Chaser.nl vergelijkt alle luchtvaartmaatschappijen en andere aanbieders van vliegtickets. Zo vindt u eenvoudig een voordelige vlucht. We're going to Ibiza!
Algemene informatie
Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee, dat behoort tot de eilandengroep de Balearen. Het heeft een oppervlakte van 575 km² en er wonen 107.000 mensen. Ibiza Stad is de belangrijkste plaats op het eiland. Ibiza is enorm populair onder jongeren vanwege de stranden, het warme klimaat en het bruisende nachtleven.
Bezienswaardigheden
Naast de kustlijn van Ibiza is het binnenland zeker de moeite waard. Grote rotsen, verborgen kreken, grotten en groene pijnbomen wachten op uw komst. Bezoek de zoutmeren in het zuiden en Ibiza Stad heeft een historisch gedeelte dat leuk is om doorheen te wandelen. Er zijn verschillende markten op het eiland, zodat u de thuisblijvers blij kunt maken met leuke souvenirs. Behoefte aan meer rust? Maak een bootreis naar het naburige eiland Formentera. Dit ongerepte eiland ligt in een kraakheldere zee, waar u met uw snorkel kleurrijke vissen ziet zwemmen. Fietsroutes over Ibiza leiden u langs de schatten der natuur en overblijfselen van de Romeinse Oudheid.
Zon, zee en strand
Ibiza staat niet voor niets bekend om zijn stranden. Het warme zand aan de heldere zee zijn voor veel toeristen de plek bij uitstek om optimaal te ontspannen. Maar plan in uw vakantie ook een aantal dagen om de natuur van het eiland te verkennen. Wellicht zijn de avonden op Ibiza voor u het belangrijkste. Tientallen grote clubs nodigen u uit voor een drankje en hebben 's zomers wereldberoemde dj's in huis die u met hun platen een optimale avond bezorgen. Beroemde clubs zijn Privilege, Space, Pacha, Eden en Amnesia. In de zomer komen hier honderden mensen op af, die diep in hun portemonnee moeten kijken om de prijzen voor de drankjes te betalen. Ibiza bezit niet alleen clubs waar house- en trancemuziek wordt gedraaid, maar er zijn ook kleine barretjes, loungecafés en terrasjes waar u de nacht doorbrengt terwijl kleine bandjes sfeervolle achtergrondmuziek verzorgen.
Klimaat
Ibiza heeft een Middellandse Zeeklimaat. De warme zomers met een gemiddelde temperatuur van 25 graden zijn perfect voor een vakantie aan zee. De koele bries die over het eiland waait zorgt voor een welkome verkoeling. De neerslag is minimaal en valt voornamelijk in de periode oktober - december. De gemiddelde temperatuur in de winter ligt rond de 12 graden. En goed nieuws voor de zonaanbidders: de zon schijnt maar liefst meer dan 300 dagen per jaar.
Over de luchthaven
Ibiza Airport ligt op 7 km afstand van Ibiza Stad en is de enige luchthaven op het eiland waarnaar u kunt vliegen. De stad is vanaf het vliegveld te bereiken met de bus. Omdat Ibiza erg gewilde bestemming is onder Nederlanders, is er een ruime keuze aan airlines die u naar het tropische eiland kunnen brengen. Vanaf Schiphol vliegen Vueling, KLM en Transavia naar het eiland. Transavia vliegt ook vanaf Rotterdam en Eindhoven, maar de goedkoopste vliegtickets worden doorgaans aangeboden door Ryanair, die vanuit Eindhoven vertrekt.
Vliegtickets naar Ibiza
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 55
Vanaf Brussel
€ 56
Vanaf Brussel
€ 64
Vanaf Eindhoven
€ 74
Vanaf Brussel
€ 76
Vanaf Eindhoven
€ 77
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 78
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 78
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Spanje
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL