Vlieg naar Marokko

Stap uit de Westerse wereld en vlieg naar Marokko. U beleeft hier de heerlijkste strandvakanties aan de Middellandse Zee, of u trekt de binnenlanden in en ontdekt de veelzijdigheid van de Marokkaanse natuur. Van grote bossen tot aan de droge vlaktes van de Sahara. U kijkt uw ogen uit. Boek nu uw vlucht naar Marokko via Chaser.nl.
Algemene informatie
Marokko, officieel het koninkrijk Marokko, is een land in het noorden van Afrika. Er leven zo'n 32 miljoen inwoners op een oppervlakte van 446.550 km², het gebied van de Sahara niet meegerekend. De politieke hoofdstad van Marokko is Rabat, maar de grootste stad is Casablanca. 99% van de bevolking is Berbers. Dit is ook een van de officiële talen, de tweede officiële taal is het Arabisch. De hoofdgodsdienst van Marokko is de islam. Hiervan vindt u allerlei sporen terug in onder andere de architectuur, zoals prachtige moskeeën.
Klimaat
In het noorden en noordwesten van Marokko heerst een mild, mediterraan klimaat. Dit is met name het kustgebied, ten westen van het Atlasgebergte. In het midden van het Atlasgebergte heersen er verschillende klimaten, variërend van milde tot frisse varianten. Het oosten van het Atlasgebergte ligt in de luwte. Hier heerst een klimaat met hete, droge zomers. In het oosten van Marokko begint ook de Saharawoestijn. Het klimaat in populaire steden als Tanger en Casablanca leent zich uitstekend voor een warme, zonnige zomervakantie of een stedentripje.
Eten en drinken
De bekendste maaltijd van Marokko is couscous, die geserveerd wordt met verschillende groenten en vlees. Het meest gegeten vlees is rundvlees, gevolgd door kip. Varkensvlees is verboden door de islamitische wetgeving. Bij elke maaltijd wordt brood gegeten en als dessert drinken de meeste Marokkanen een glas zoete muntthee met hun familie en vrienden. Tussen de middag kunt u uw honger stillen met een bocadillo, een sandwich met bijvoorbeeld salade, vlees, vis of omelet. Heerlijk met verse fruitsap en verkrijgbaar bij meerdere kraampjes op straat.
Vliegen naar Marokko
Dankzij de toenemende populariteit van Marokko is het geen moeite om een vlucht te vinden naar het land. Er zijn diverse low-cost airlines die vluchten vanuit Amsterdam aanbieden, bijvoorbeeld Air Arabia, maar ook bij de maatschappijen Ryanair en Jetairfly kunt u terecht
Populaire bestemmingen
Tanger is een ideale bestemming voor een vakantie aan het strand. De zon schijnt en u ontspant aan zee, of u slentert heerlijk door de straatjes van Tanger. Kijk uw ogen uit op de grote soek en tik de leukste koopjes op de kop. Het einde van de zomerdag beleeft u op de boulevard, waar u de zon in de zee ziet ondergaan...
Laat u onderdompelen in het hart van Marokko! Aanschouw de grootste moskee van het land, zoek de levendigheid op de pleinen op of juist de rust in het stadspark. Zin in een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan? Dat kan!
Vlieg naar Nador voor een vakantie vol mogelijkheden! Heerlijke stranden aan de Middellandse Zee laten u relaxen en genieten van de zomerzon. Ontdek de Marokkaanse markten in de stad, of ontvlucht de mensenmassa door een wandeling te maken door de Rifnatuur in de omgeving vol bijzondere diersoorten.
Goedkoopste vliegtickets Marokko
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL