Vlieg naar Casablanca

Laat de Westerse cultuur achter u en dompel u onder in de sfeer van Casablanca! Casablanca brengt u bij de schatten van Marokko: imponerende moskeeën, historische en moderne wijken en boulevards waar het toeristische leven bruist. Ook voor een strandvakantie is Casablanca een juiste keuze; de stad bezit diverse stranden met allerlei accommodaties voor uw ideale stranddag. Chaser.nl laat zien welke airline de goedkoopste vliegtickets naar Casablanca aanbiedt.
Algemene informatie
Een bezoek aan Casablanca brengt u naar de grootste stad van Marokko. Casablanca heeft een oppervlakte van 212 km² en er wonen 3,5 miljoen mensen. Gelegen aan de Atlantische Oceaan bezit Casablanca de belangrijkste haven van Marokko. Hoewel Rabat de hoofdstad en het politieke centrum van Marokko is, is Casablanca het economische centrum van het land.
Bezienswaardigheden
In Casablanca zult u ogen tekortkomen om al het moois van de stad te bewonderen. Het bekijken waard is de moderne moskee van koning Hassan II, die niet-moslims ook mogen bezoeken. Het is de grootste moskee in Marokko met een prachtig betegeld interieur en een open dak. Vervolg uw weg naar de boulevard van Corniche. Hier heeft u fantastisch zicht op de grote hotels en over de uitgestrekte oceaan. Populair onder toeristen is het rotseiland Marabout de Sidi Abderrahmane, dat u met eb kan bewandelen. Een kijkje in het moderne Marokko neemt u op het Octagonplein, waar zich een groot deel van het zakenleven van Casablanca afspeelt.
Zon, zee en strand
Als alternatief voor een dagje sightseeing neemt u de tijd om van de zon te genieten op een van de stranden van Casablanca. Van een koele duik in de Atlantische Oceaan zal u zeker opfrissen. Of kies voor een van de zwembaden aan de kust die gevuld zijn met zeewater. De mooiste stranden in de omgeving van Casablanca zijn die van Bouznika en de privéstranden van Dar Bouazza. Op het strand is er gelegenheid om een potje volleybal of tennis te spelen. Iedereen zal zich dus vermaken!
Te doen
Op vakantie hoort u natuurlijk te ontspannen. Daarvoor is een bezoek aan een hammam een perfecte gelegenheid. Onderga in een van deze badhuizen de heerlijkste reinigingsbehandelingen en geniet tussendoor van de groene muntthee. Relaxen kan minstens zo goed tussen de palmen van het Parc de la Ligue Arabe. Als u hier bent, stap dan even binnen in de Sacre Coeur kathedraal aan de rand van het park. De thuisblijvers kunt u een kaartje sturen in stijl: het centrale postkantoor met de prachtige gevel en mozaïeken zijn een goede reden om het postkantoor binnen te stappen.
Eten en drinken
Marokkaans eten is het waard om geproefd te worden. Doet u tegoed aan couscous met verschillende kruiden, kip of rundvlees in een van de vele restaurantjes in Casablanca. Let wel dat deze vaak niet voor 19.00 uur opengaan. Een drankje kunt u het beste nuttigen in een van de Europees aandoende restaurants of hotelbars waar een prettige sfeer hangt en het voor toeristen veiliger is.
Shoppen en uitgaan
Als u graag wilt shoppen in Marokko, ben u in Casablanca op een van de beste adressen. Rond de oude medina treft u talloze winkeltjes met traditionele Marokkaanse producten zoals lederwaren, aardewerk en waterpijpen. Maar u bent niet enkel overgeleverd aan de streekproducten; in de wijk Maarif zijn ook grote winkelketens zoals Zara gevestigd. Zelfs designkleding kan hier tegen lage prijzen op de kop getikt worden! In Casablanca is het mogelijk een avondje te gaan stappen, al worden bars en clubs hoofdzakelijk bezocht door mannen. In de wijk Maarif en Gironde kunt u zich vermaken in een van de vele westernclubs. Of breng een bezoekje aan La Bodega, waar Spaanse tapas worden geserveerd. In de aangename setting van deze bar zult u ongetwijfeld een prettige avond hebben.
Klimaat
Casablanca heeft een zeer mild mediterraan klimaat dat sterk beïnvloed wordt door de ligging aan de Atlantische Oceaan. De temperaturen vallen daardoor niet uit in extremen. De droogste periode in Casablanca is die van mei tot en met september. In de maanden juli, augustus en september ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden.
Over de luchthaven
Met een vlucht naar Casablanca landt u op Mohammed V International Airport (airportcode CMN). Dit is de drukste luchthaven van Marokko, en heeft de beste luchtverbinding met Europa. Om het 20 km verderop liggende centrum van Casablanca te bereiken neemt u de trein naar het Casa Voyageurs station. Vanaf dit station kunt u het beste voor een taxi kiezen naar het centrum. Een alternatief zijn de bussen die vanaf de airport naar het centrum rijden.
Vliegtickets naar Casablanca
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 102
Vanaf Brussel
€ 102
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 114
Vanaf Brussel
€ 135
Vanaf Dusseldorf
€ 136
Vanaf Brussel
€ 141
Vanaf Dusseldorf
€ 159
Vanaf Brussel
€ 160
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Marokko
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL