Vlieg naar Tanger, Marokko

Het Marokkaanse Tanger is een nog redelijk onbekende, maar fantastische bestemming voor een stedentrip. Een bezoek aan Tanger brengt u namelijk bij imponerende architectuur, zoals een groot paleis en prachtige binnenplaatsen. Maar wist u ook dat Tanger heerlijke stranden heeft, zodat u optimaal van de zon kunt genieten? Tanger barst van de schatten!
Algemene informatie
Tanger is een havenstad, gelegen aan de Noord-Afrikaanse kust, ten westen van de Straat van Gibraltar. De stad is geliefd om haar combinatie van historische architectuur, exotische stranden en adembenemende uitzichten. Er wonen ruim 700.000 mensen en de oppervlakte van de stad is 373 km². Hoewel de economie van de stad voornamelijk steunt op het toerisme, floreren veel andere industrietakken, zoals textiel, chemie en zeevaart.
Bezienswaardigheden
In Tanger zult u uw ogen uitkijken. Het is een mengelmoes van islamitische, christelijke en joodse culturen. Er zijn ontzettend veel mooie gebouwen met een rijke historie. Een voorbeeld is het paleis van de sultan, Dar el Makhzen. Hier zijn behalve het gebouw zelf ook twee schitterende binnenplaatsen met fonteinen te bewonderen. In de medina (oude stad) van Tanger liggen twee souks, de grote en de kleine. Fonteinen, parken en moskeeën bepalen hier het straatbeeld. Verkopers stallen hun waren uit, wat een kleurrijk geheel oplevert. Het grote voordeel van deze stad is dat de meeste hoogtepunten op loopafstand van elkaar af liggen.
Zon, zee en strand
De belangrijkste reden voor veel toeristen om naar Tanger te reizen, is het strand van de stad. Er is een baai in de vorm van een halve maan welke 4 km lang is. Hierlangs loopt de boulevard waaraan talloze hotels en vakantiehuizen liggen die uitkijken over de zee. De boulevard is een uitstekende plek om te genieten van de zonsondergang. Als u graag een mooi plekje op het strand wilt veroveren, zijn de stranden tussen Kaap Spartel en de Grotten van Hercules een aanrader. Deze stranden zijn erg schoon.
Te doen
In Tanger kunt u zich verdiepen in de cultuur van de stad dankzij verschillende musea. Er zijn musea gewijd aan Marokkaanse kunst en oudheden en aan moderne kunst, beide gevestigd in het paleis. Na een dagje sightseeing komt u tot rust op het Terrasse des Paresseux, de boulevard langs de Avenue Mohammed VI. Overigens is het ook leuk om een middagje aan de haven te zitten en de grote cruiseschepen en miljonairsjachten te bewonderen die Tanger aandoen. Bent u liever wat actiever? Beproef dan uw conditie in de Grotten van Hercules, 14 km buiten de stad.
Eten en drinken
Een Marokkaanse maaltijd nuttigt u in een van de restaurants rondom de medina. In de buurt van de haven vindt u verschillende visrestaurants waar u verse vis en zeevruchten kunt proeven. Als u geen tijd wilt verdoen aan een uitgebreide maaltijd, haalt u gemakkelijk een heerlijk hapje bij een van de vele kraampjes op straat of in de souk. U doet uzelf tegoed aan yoghurtshakes met fruit en amandelen of kies voor de vitaminerijke groentesnacks. Eten in Tanger is heerlijk en ook goedkoop. Probeert u ook eens een glas Marokkaanse muntthee! Geen zin in thee met de warmte? Dan is vers fruitsap dat overal verkrijgbaar is vast een goed alternatief.
Shoppen en uitgaan
In Tanger struint u markt na markt af. In de grote souk vindt u kraampjes met verse etenswaren, koperwerk en lederwaren van goede kwaliteit. Groente, fruit, handwerk en kunst, u treft er eigenlijk alles. De stad heeft verder geen grote winkelcentra. Wel zijn er supermarkten waar u gemakkelijk inkopen doet.
Klimaat
Tanger is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor zonliefhebbers. Er heerst namelijk een subtropisch mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de zomers heet en droog zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 29 graden. De meeste neerslag valt in de winter. Het vriest in Tanger zelden tot nooit. De beste tijd om naar Tanger af te reizen is in april - mei, of in augustus - september. Dan liggen de temperaturen rond de 23 graden en valt er weinig neerslag.
Over de luchthaven
De luchthaven waarnaar u vliegt is Tangier-Ibn Batouta Airport (airportcode TNG). Deze ligt op 12 km afstand van het stadscentrum en is bereikbaar per taxi. U hoeft niet bang te zijn hiervoor een extreem hoge prijs te betalen, want de tarieven zijn vastgelegd door de overheid. Binnen 20 minuten bereikt u het centrum van Tanger. Airlines als Easyjet, Ryanair, Iberia en Royal Air Maroc bieden voordelige tickets naar de havenstad aan.
Vliegtickets naar Tanger
Vanaf Brussel
€ 27
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 41
Vanaf Keulen
€ 66
Vanaf Eindhoven
€ 84
Vanaf Brussel
€ 90
Vanaf Brussel
€ 97
Vanaf Brussel
€ 101
Vanaf Rotterdam
€ 101
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Marokko
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL