Vlieg naar Al Hoceima

Voor een ontspannen vakantie aan het strand is Al Hoceima een prima keuze! Het klimaat en de Middellandse Zee staan garant voor ultieme ontspanning. Wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk vliegen naar Al Hoceima? Dan is een vergelijking van diverse aanbieders een belangrijke voorbereiding. Chaser.nl vergelijkt voor u binnen enkele seconden, zo vindt u in no-time de beste vliegtickets naar Al Hoceima.
Algemene informatie
Al Hoceima is een stad in het noorden van Marokko en ligt aan de Middellandse Zee. Deze mediterrane stad in het Rifgebergte heeft zo'n 103.000 inwoners. Het inkomen van de stad is afhankelijk van toerisme en visserij.
Bezienswaardigheden
Al Hoceima staat bekend als een gemoedelijke Marokkaanse stad. Gelegen in het Rifgebergte wordt de stad omgeven door kleine dorpjes en nomadenstammen. De stad zelf wordt gekenmerkt door de Spaanse invloed uit het verleden. In de architectuur zijn Spaanse invloeden te zien, evenals in de gebruikelijke siësta die de inwoners houden.
Te doen
Heef u uw keuze gemaakt voor deze stad, dan zullen de stranden van deze stad u zeker hebben overtuigd. Al Hoceima ligt namelijk aan een beschutte baai van de Middellandse Zee. Er is volop mogelijkheid om van de zon te genieten op een van de stranden die voorzien zijn van allerlei faciliteiten. Geliefd zijn Playa Quemado, Playa Asfiha en Playa Chafarina. Het grote voordeel is dat de stad beduidend minder druk is dan Tanger en Fez, waardoor u ook de welverdiende rust ervaart. Een optie is om een bootje te huren en de kusten vanaf het water te bewonderen. Op de markten zult u souvenirs voor de thuisblijvers vinden. Wat dacht u van een sieraad, gemaakt van het bloedkoraal uit het water langs de kust?
Klimaat
Dankzij de ligging aan de Middellandse Zee heeft Al Hoceima een gunstig mediterraan klimaat met warme, droge zomers en natte, zachte winters. De wind vanaf zee brengt een aangename verkoeling in de zomer, wanneer de temperaturen oplopen tot in de 30 graden. Ook als de temperatuur in de winter zakt naar een gemiddelde van 16 graden, blijft het zonnig in Al Hoceima.
Over de luchthaven
Het vliegveld van Al Hoceima draagt de naam Cherif Al Idrissi Airport (airportcode AHU), en ligt 17 km ten oosten van de stad. Vluchten naar Al Hoceima vanuit Nederland worden door de luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc aangeboden in de maanden juni - september.
Vliegtickets naar Al Hoceima
Vanaf Brussel
€ 120
Vanaf Rotterdam
€ 142
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 226
Vanaf Brussel
€ 227
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Marokko
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL