Vlieg naar Marrakech

De smalle straatjes, de soeks waar u afdingt voor het mooiste handwerk en de prachtige moskeeën en paleizen: Marrakech barst van de cultuur. De website Chaser.nl vergelijkt alle aanbieders van vliegtickets naar Marrakech. Zo vindt u gemakkelijk de goedkoopste vlucht voor een citytrip of langere vakantie. Laat u onderdompelen in de exotische sfeer van Marrakech!
Algemene informatie
Marrakech, ook wel gespeld als Marrakesh, is een van de koningssteden van Marokko en heeft bijna 1 miljoen inwoners. Het is een van de grootste steden van het land. Gelegen aan de voet van het Atlasgebergte komt in deze stad het moderne en traditionele leven samen. De medina, het ommuurde stadscentrum, contrasteert sterk met de moderne buitenwijken. Marrakech is een groene oase te midden van het droge woestijnlandschap. Tuinen vol fruitbomen, palmen en bamboeplanten geven uw vakantie meteen al een exotisch tintje.
Bezienswaardigheden
Marrakech wordt terecht vaak de ‘roze stad’ genoemd, vanwege de vele huizen die in deze kleuren zijn geschilderd. Er is enorm veel te zien, met name in de historische medina. Bezoek bijvoorbeeld de leerlooierijen waar u het proces van dierenhuid tot bewerkt leer van dichtbij meemaakt, of de Koutoubia Moskee die 's avonds prachtig is verlicht. De Saaditombes zijn recent ontdekt en zijn erg mooi gedecoreerd. Dit geldt ook voor het El Bahiapaleis. Een groot dagdeel kunt u spenderen door een plekje te zoeken op Djemaa el Fna. Op dit drukke plein komt u ogen tekort om de kunsten van de straatartiesten, dansers, dieren en musici te bewonderen. 's Avonds kunt u in een van de vele eetstalletjes een heerlijke maaltijd kopen om die samen met de Marokkanen aan een van de gezellige tafeltjes in de open lucht te nuttigen.
Te doen
In de stad treft u overal soeks aan. Op deze markten vindt u de leukste souvenirs: van Marokkaanse specerijen tot schoenen, van djellaba's (gewaden) tot aan theepotten. Wees niet verlegen om flink af te dingen! In de stad ligt de Majorelletuin; de place to be om de drukte te ontvluchten en de honderden cactussoorten te bekijken. In het midden van de tuinen ligt het Museum van Islamitische Kunst dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een ander museum met een diverse collectie Marokkaanse muziekinstrumenten, kleding en gebruiksvoorwerpen, is het Dar Si Saïd Museum. Een reis naar Marrakech boekt u waarschijnlijk niet alleen voor de stad zelf, maar ook voor haar omgeving, welke rijk aan natuurschoon is. Het Atlasgebergte bijvoorbeeld, huisvest tal van prachtige plekken, zoals de valleien van de Ourikarivier en de Draarivier, de Saharawoestijn en de watervallen van Beni Mellal. En voor uw ontspanningsmoment tijdens de vakantie bieden de hammams uitkomst; laat u in deze badhuizen verwennen door massages of scrubbehandelingen.
Klimaat
Marrakech heeft een semi-droog klimaat met milde, vochtige winters en hete, droge zomers. In het zomerseizoen ligt de gemiddelde temperatuur rond de 29 graden. In de winter zakt deze naar een graad of 12. Het klimaat is vergelijkbaar met het mediterrane weer in Zuid-Europa, alleen valt er in deze stad beduidend minder neerslag. De beste tijd om Marrakech te bezoeken is de periode maart - mei en oktober en november. In deze tijd is het weer nog aangenaam om een tocht door de Sahara te maken.
Over de luchthaven
De luchthaven van Marrakech draagt de naam Menara International Airport (airportcode RAK) en ligt op 9 km afstand van de stad. De luchthaven is modern en goed onderhouden. Tussen de airport en de stad rijdt een openbare bus. Als u veel bagage heeft, is een taxi een comfortabele oplossing. Binnen 15 minuten arriveert u in de medina.
Vliegtickets naar Marrakech
Vanaf Brussel
€ 34
Vanaf Dusseldorf Weeze
€ 40
Vanaf Eindhoven
€ 44
Vanaf Brussel
€ 54
Vanaf Amsterdam Schiphol
€ 62
Vanaf Keulen
€ 64
Vanaf Maastricht
€ 78
Vanaf Eindhoven
€ 87
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Andere steden Marokko
Laagste retourprijzen van de afgelopen 24 uur
Bekend van...
NRC Consumentenbond RTL